In opmaat naar Grunnsonic met: The Monroes

"Bij ons vind je goede poppy liedjes, doordrenkt met een hele specifieke mix van sixties, en surf en ouwe soul."

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Monroes

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdag 9 januari: Eurosonic Energy Stage 20:00 uur
Vrijdag 11 januari: Grunnsonic: De Walrus 22:30 uur

Wat voor muziek maakt The Monroes?
Popmuziek met Surf, Sixties en Americana invloeden.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
Niet zoveel. Het was een rustig jaar en dat mocht wel een keer. The Monroes bestaan namelijk al 10 jaar. In 2011 hebben we echter een plaat in New York opgenomen met Matt Verta-Ray van Heavy Trash. Dat was echt tof, resultaat mag er ook zijn en deze gaan we begin 2013 eindelijk uitbrengen.

We hebben minder geschreven dan in 2011 en hebben ons veel obscure covers eigengemaakt ter voorbereiding en ook inspiratie op een volgend album. Door ziekte hebben we minder getourd en gespeeld dan normaal, een beetje een jaar van heropladen en bezinning.

Wat zijn de plannen voor 2013?
Ons tweede album uitbrengen, een derde album opnemen en hopelijk ook uitbrengen en zoals altijd: veel spelen.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Bij ons vind je goede poppy liedjes, doordrenkt met een hele specifieke mix van sixties, en surf en ouwe soul. The Monroes' sound is zo eigen dat er in Nederland eigenlijk geen één band is die er ook maar een beetje op lijkt.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Avery Planes en Harms Fork. Frontmannen Jurgen en Harm zijn goede vrienden en inspirerende muzikanten die we wel succes en erkenning gunnen.