In opmaat naar Grunnsonic met: Sprokkelhout

"Een Sprokkelhout sausje over de Indie-Jazz-Rock blijkt een ultieme combi"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Sprokkelhout

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
De shows die nu bevestigd staan, zijn beide op 10 januari. Van 15:00 tot 15:30 uur op de EnergyStage op het Ebbingekwartier, en van 22:15 tot 23:00 uur in café Buckshot aan het Zuiderdiep.

Wat voor muziek maakt Sprokkelhout?
Onze muziek valt het best te definiëren als Indie Jazz Rock met een Experimenteel sausje.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
2012 was een jaar van shows, interessante uitvoeringen en een duidelijke ommekeer in genre aan het eind van het jaar. Mooie hoogtepunten: shows op onder andere Nacht van Kunst en Wetenschap, WinterWelVaart, intieme sets met blazers en strijkers en de release van onze EP As The Captain Speaks. De ontwikkeling zit 'm voornamelijk in de strakheid en de nieuwe weg die we de afgelopen twee maanden ingeslagen zijn.

 
Wat zijn de plannen voor 2013?
Veel spelen, grotere shows en genieten van het spelen en goede songs schrijven. Naast de twee shows op Eurosonic staat een show in de Vera ook in het verschiet. Een plaat opnemen? Alles is mogelijk! Het komende jaar zal het blijken.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Het experimentele karakter blijft een prikkelende factor. Het afgelopen jaar hebben we een echt eigen sound gecreëerd zoals we die niet zo snel eerder gehoord hebben bij andere bands. Niks dertien in een dozijn. Een Sprokkelhout sausje over de Indie-Jazz-Rock blijkt een ultieme combi. De frontman die de hele band drijft en opzweept, weet daarmee ook het publiek te enthousiasmeren en zelfs soms te raken. Kom en ervaar zelf deze houthakkerstocht.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Check the Tightropes! Naast de swingende muziek, zijn het ook topgasten. Ook Harm's Fork is een aanrader, voor totaal andere sferen en geluiden die je niet vaak zult horen.