In opmaat naar Grunnsonic met: Santa Fe

"Je herkent ons aan een flinke lading galm op de stem en een less-is-more instelling bij de bass- en drumpartijen"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Santa Fe.

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op 10 januari vanaf 10 uur in de Walrus.

Wat voor muziek maakt Santa Fe?
We hebben het zelf Acapulco Sadcore genoemd; garage rock met invloeden van country en psychedelische pop en af en toe wat down tempo.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
We hebben het genoegen gehad om te mogen spelen in de VERA-kelder met Nouveau Velo en in de Viadukt in het voorprogramma van Avery Plains. Omdat we nog niet zoveel ervaring hebben op het podium waren beide optredens erg speciaal. Elk optreden is een waardevolle ervaring en maakt ons verlangen naar nieuwe gigs.


Wat zijn de plannen voor 2013?

Onze EP uitbrengen! Afgelopen zomer zijn we in onze geïmproviseerde studio begonnen met de opnames. We hebben onze oefenruimte in Ellerhuizen omgebouwd met behulp van apparatuur van VERA. Ons doel is om de EP voor ons optreden op Grunnsonic af te hebben. Daarnaast hopen we dat Grunnsonic ons veel nieuwe kansen biedt voor nieuwe optredens in 2013.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
We houden onze nummers kort maar krachtig. Het enthousiasme bij het begin van een nummer blijft er tot het einde in, we laten niks of niemand inkakken. Ondanks dat de nummers erg van elkaar kunnen verschillen hebben ze allemaal het typische Santa Fe-geluid. Je herkent ons aan een flinke lading galm op de stem en een less-is-more instelling bij de bass- en drumpartijen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Bovenaan het verlanglijstje staat Wolvon en Kin. De band Wolvon heeft een vuige sound die ons erg aanspreekt. Kin hebben we al eerder zien optreden in VERA. Dat optreden was heerlijk om naar te luisteren, de zangeres heeft een prachtige stem.