In opmaat naar Grunnsonic met: Ortega

Doom en sludge in de sfeer van Ortega

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Ortega.

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen woensdag 9 januari in de Walrus van twintig over elf tot twaalf uur ’s nachts.

Wat voor muziek maakt Ortega?
Doom en sludge in de sfeer van Neurosis, Isis en Cult of Luna.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
Er is een hoop gebeurd dit jaar. Zo stonden we in het voorprogramma van bands als Lesbian, Conan en Ufomammut en gespeeld op Incubate. We hebben dit jaar ook drie releases uitgebracht. In de zomer is een heruitgave van het debuut-album 1634 via UK label Aesthetic Death uitgebracht op cd. In november heeft Badger Records de EP, ‘A Flame Never Rises On Its Own’ uitgebracht op vinyl, en in diezelfde maand is onze nieuwste EP, The Serpent Stirs uitgebracht op cassette via Tartarus Records. Al met al is 2012 een vruchtbaar jaar voor ons geweest!

Wat zijn de plannen voor 2013?
In eerste instantie meer shows in het buitenland spelen. Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een aantal mini-tours door de UK, Duitsland en verder. Verder zijn we bezig met nieuw materiaal voor onze tweede "full length."

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Wolvon: Leuk. Noise rock-achtig gebeuren met de Lepel boys aan het stuur. Gezellig hoor. Menhir: Dit is in feite Ortega maar dan zonder de zanger. Denk stoner met veel samples. Dansen! Earth Control: Alleen al om de fantastische teksten is reden genoeg om ze te checken. Voor liefhebbers van (blauwe)steekkarren.