In opmaat naar Grunnsonic met: Orange Skyline

"Er is niets zo cool als in Orange Skyline spelen"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Orange Skyline

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Warhol woensdag 9 januari 22:30 - 23:30 uur
Chablin's pub donderdag 10 januari ’s avonds (tijd wordt nog bepaald)
Walrus vrijdag 11 januari 21:00 - 21:45 uur

Wat voor muziek maakt Orange Skyline?
We maken postpunk revival. Onze grootste invloeden zijn The Who, Oasis en The Libertines.


Wat heeft 2012 jullie gebracht?

Dit jaar hebben we onze eerste EP opgenomen, Thank You, We’ll Take It From Here. Het nummer Soldier Me werd door VPRO’s 3voor12 gekozen als nummer 2 in Hollandse Nieuwe en wist uiteindelijk plek 23 te veroveren in de Free40 Indie Chart. The Resurrection Of The Wrong werd zelfs nummer 1 in diezelfde Indie Chart. Qua ontwikkeling in 2012 is het voornaamste waarschijnlijk dat we nu weten hoe we al ons enthousiasme en onze energie dienen te vertalen naar afwisselende setlists van maximaal 1,5 uur.

Wat zijn de plannen voor 2013?
Ontzettend veel optreden. Onder andere op het Rode Oortjes festival en POPgroningen Talent Award. Niets mooiers dan dat. En met Eurosonic willen we onze eerste single met video uitbrengen.


Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Omdat wij de tofste show hebben die op die avond in Europa gegeven wordt. We geven alles. Ieder optreden spelen alsof het de laatste keer is dat we ooit nog zullen spelen. Op de Eurosonic site hebben ze over ons geschreven dat we spelen met een explosie van energie en bravoure. En volgens de Eurosonic site schijnen we een Gallagher uitstraling te hebben. Vinden we prima als mensen op die manier over ons schrijven/ denken. Het is juist goed als je als band uitstraalt dat er niets zo cool is als in Orange Skyline spelen. Is er ook niet.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
The Desert Dead Cops zijn tof. Ze hebben originele nummers die ook nog eens heel catchy zijn. Aardige gasten ook trouwens. Er hangt een vette 60’s vibe om die band heen. Moet je sowieso een keer luisteren of, beter nog, zien.