In opmaat naar Grunnsonic met: Mr Richard

"Oprechte dynamische akoestische naar folk neigende met hart en ziel gebrachte muziek"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Mr Richard

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Donderdag 10 januari 17:00 - 17:30 uur Energy Stage (Eurosonic)
Donderdag 10 januari 21:00 - 21:45 uur Buckshot (Grunnsonic)

Wat voor muziek maakt Mr Richard?
Oprechte dynamische akoestische naar folk neigende met hart en ziel gebrachte muziek die de openhartige teksten en meerstemmige zang ondersteunt.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
In 2012 hebben we regelmatig gespeeld in cafe’s, huiskamers, op lokale radio, podia en op festivals. We spelen altijd met veel plezier in huiskamers. Elke keer weer geweldig. Daarnaast hebben we op de meest toffe evenementen in Groningen gestaan: Picknick in het Plantsoen, Noorderzon en Melodica Festival Groningen. En we hebben erg genoten van een weekend in Hamburg waarbij we het Melodica Acoustic Festival mochten afsluiten. Heerlijk om te spelen voor ergens tussen de honderd en tweehonderd doodstille Duitsers (en andere nationaliteiten).


Wat betreft de ontwikkeling; door het vele spelen, het werken aan nieuwe nummers en het praten over de gezamenlijke intentie, valt het allemaal beter op zijn plaats. Dit is natuurlijk logisch en niet wereldschokkend want dit gebeurt in elke band. We hebben het idee dat het allemaal meer klopt zoals we het zouden willen. 

Door het optreden en het verkopen van gebrande cd’s met eerdere opnames hebben we voldoende geld binnenkregen om een EP op te nemen. Dat is net gebeurd en het was een leerzame ervaring met hopelijk een mooi eind resultaat.

Wat zijn de plannen voor 2013?
Optreden, misschien een tour(tje) en onze eerste EP uitbrengen. We zijn net de studio in geweest en hopen het resultaat binnen enkele maanden uit te brengen.


Wat is jullie onderscheidend vermogen?
We hoeven niet onderscheidend te zijn. We maken muziek die we mooi vinden en we houden van optreden. Blijkbaar is er een groep mensen die het tof vindt om naar onze concerten te komen. Daar zijn we erg blij mee en we hopen dat die groep groeit. Kom gewoon eens kijken of je het wat vindt en laat je verassen. Bevalt het niet, dan drink je je biertje op en ga je weg. Onze gitarist en tevens mandoline/bouzouki speler kan indien nodig enige nazorg verlenen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Teake Damstra. Vanwege zijn kledingkeuze en zijn stem. Daarbij schrijft hij best aardige nummers…