In opmaat naar Grunnsonic met: Menhir

"Menhir maakt instrumentale stoner-rock, aangevuld met samples"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Menhir

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen op woensdag 9 januari in De Walrus, samen met Wolvon en Ortega.

Wat voor muziek maakt Orange Skyline?
Menhir maakt (grotendeels) instrumentale stoner-rock, aangevuld met samples.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
In februari 2012 zijn we begonnen met Menhir. In 2012 hebben we onze eerste EP Uberlith opgenomen en digitaal gereleased via Bandcamp. Voor de lancering van deze EP hebben we ook een video opgenomen, verder een aantal optredens gehad, van festivals tot poppodia. We zijn nu bezig met het afmixen van de volgende EP Uberlith II - The Reckoning. De bedoeling is ook om deze release vergezeld te laten gaan door een video.


Wat zijn de plannen voor 2013?

In 2013 willen we graag een full-length opnemen en voorzichtig zoeken naar een label die deze full-length wil uitbrengen (liefst op vinyl). Verder uiteraard fucking veel optreden.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Volgens ons maken wij een unieke variant op het stoner-rock genre, onder andere door de toevoeging van samples. Pompende refreinen en een retestrakke ritmesectie. Mensen moeten bij onze shows zijn omdat ze een potje stevig vermaak voor hun kiezen krijgen van 3 niet zo knappe, maar wel aardige gasten. Ook is onze bassist Frank nog op zoek naar een leuke meid, dus...

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Desert Dead Cops, omdat de bassist een arsenaal aan warme truien heeft, dus altijd afwachten welke hij aan heeft. Ortega is ook geweldig natuurlijk, aangezien Menhir bestaat uit 3 van de 4 leden van Ortega. Eisenhower natuurlijk, naast muzikale vrienden is dit gewoon een van de beste bands uit Groningen.