In opmaat naar Grunnsonic met: Fre4knc

"Ik krijg al vaak te horen dat ik een eigen sound heb: diep, drukkend, freaky"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Fre4knc

Waar speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 januari van 03:15 tot 04:00 uur in Subsonic.

Wat voor muziek maakt Fre4knc?
Drum&Bass

Wat heeft 2012 je gebracht?
Ik ben nu zo'n 13 jaar actief in de muziek maar 2012 is met vlag en wimpel mijn meest succesvolle jaar geweest. Dit komt vooral omdat ik nu eindelijk de mogelijkheid had om me eens goed te focussen op het produceren. In 2012 heb ik een track of 20 gemaakt. In het begin was het natuurlijk afwachten wat hier mee zou gaan gebeuren, maar inmiddels is alles gesigned, waaronder het merendeel op grote labels en vinyl. Daarnaast heb ik een remix gemaakt voor de Fakkelteitgroep, worden mijn tracks gedropt op BBC Radio 1, Kane FM en worden ze gedraaid door de grootste artiesten in de grootste venues van de UK. Ik sta er nog steeds van te kijken hoe hard dit gegaan is. De reacties zijn bijna overweldigend, maar ik kan het nog prima handelen hoor.


Wat zijn de plannen voor 2013?

2013 is het jaar waar al deze tracks uit gaan komen. Een 12" op Samurai Music (NZ), een 12" op Translation Recordings (USA) (samen met Mindmapper), een 12" op Absys Records (IR) en een 12" op Dust Audio (UK). De laatste is een track die ik samen met de vocal artist Maask gemaakt heb. Hiervoor moeten we ook een videoclip van maken. Tijd dus om er fris uit te gaan zien in 2013. Inmiddels ben ik door Amoss gevraagd om samen wat tracks te bouwen Hier zijn we op dit moment hard mee bezig. Deze heren zijn helden voor mij, dus dat is erg bijzonder. Daarnaast ga ik verder met solo projecten en weer veel samenwerken met Mindmapper. Qua boekingen gaat het ook al prima, dus het lijkt er op dat 2013 een hele mooie gaat worden.

Wat is je onderscheidend vermogen?
Ik krijg al vaak te horen dat ik een eigen sound heb. Diep, drukkend, freaky (what's in a name), energiek, etc. Daarnaast ga ik veel nieuw spul draaien wat nog niet op internet rondgaat. Exclusiever kan bijna niet.


Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?

Maask. Niet voor Grunnsonic maar eigenlijk voor Popkoepel. Deze man heb ik nu 4x live gezien, en elke keer krijgt hij het voor elkaar om een grijns van oor tot oor bij me te maken terwijl ik tegelijkertijd onder de indruk ben.
Posij, nuff said.
Danskie, deze man heeft een lekkere flow. Kan het nog eens ver gaan schoppen.
Desert Dead Cops. Als ik hun muziek hoor krijg ik een nostalgisch gevoel. Het lijkt erg op de muziek die ik vroeger luisterde. Vooral de bassist van deze band is heel erg goed.
Kin. Van wat ik tot nu toe gehoord heb, vind ik hun abstracte en meeslepende sound erg interessant.
The Tightropes. Ik hou wel van dit stijltje. Een rauwe, funky en energieke band.