In opmaat naar Grunnsonic met: Eisenhower

"Eisenhower brengt een combinatie van rauwe rock met melodieuze samenzang"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Eisenhower.

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op woensdagavond om zes uur op de EuroSonic EnergyStage (Ebbingekwartier). Daarna hebben we donderdagmiddag om vier uur een akoestische sessie bij de Graansilo SiloSessions XXL. Vrijdagavond is ons optreden op GrunnSonic, in café Buckshot, vanaf elf uur. In samenwerking met the Tightropes en Elle Alpha sluiten we EuroSonic af met AfterSonic, een avond met drie van de grootste opkomende bands uit Groningen, in het Platformtheater. Deze avond zal beginnen om negen uur.

Wat voor muziek maakt Eisenhower?
Eisenhower maakt stevige rock met vierstemmige zang. In onze nummers komen invloeden uit de jaren zeventig naar voren, met een stevig geluid van nu.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
2012 was voor Eisenhower een mooi jaar. We hebben op het bevrijdingsfestival gespeeld, op festival de Affaire in Nijmegen, op Noorderzon en daarnaast veel in clubs. We hebben in de finale van de POPGroningen Talent Awards mogen staan, waar we Elle Alpha net voor ons moesten laten na een fantastische avond in Vera.


Eric Corton heeft ons geselecteerd voor zijn online bandcompetitie, die we hebben gewonnen, het DemoDock. Hierdoor kunnen we voor een vakjury komend jaar laten zien wat we in huis hebben. Naast al dit moois was 2012 ook het jaar dat onze eerste album, Enough, het daglicht zag. Na een mooie samenwerking met producer Malte Lahrmann hebben we ons album in november in Vera mogen presenteren, een fantastische avond! Kortom: een druk en mooi jaar!

Wat zijn de plannen voor 2013?
In 2013 zullen wij veel aandacht gaan besteden aan optreden in het hele land. Dat wij live overtuigen mag ook buiten Groningen meer gezien worden. We zullen nog meer initiatieven van Cortonville ontwikkelen en daardoor op meer podia komen dan voorheen. Ook willen wij graag banden aanhalen met andere bands uit ons straatje, en zo samen veel optredens kunnen doen. Natuurlijk zijn we ook al weer flink onderweg met nieuw materiaal, dus wie weet kunnen we in 2013 wel opnieuw een mooie studio induiken!


Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Eisenhower brengt een combinatie van rauwe rock met melodieuze samenzang. Dat dit veel mensen aanspreekt is gebleken uit de mooie fanbase die we hebben opgebouwd in en rond Groningen en online natuurlijk ook daarbuiten. Combineer dat met een podiumpresentatie die aanstekelijk, energiek en gedreven is, en je hebt Eisenhower in z’n puurste vorm.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We hebben altijd veel plezier beleefd aan de muziek en optredens van the Tightropes en Elle Alpha. Deze bands hebben het in zich om ver te komen, en na een aantal leuke samenwerkingen in het verleden, willen wij deze acts graag aanmerken als “ones to see”! The Tightropes laten een lekkere mix van blues, rock en funk horen, die ook live aanslaat. 3FM heeft ook the Tightropes al ontdekt - daar gaan we meer van zien! Elle Alpha heeft met een combinatie van catchy rock en pop potentieel een uitstekende basis voor een groot bereik en trouwe fans. Ze presenteerden onlangs hun single in Simplon, en ook daar laat Ella Stoffers zien dat ze, altijd gesteund door een strakke band, op vele podia haar mannetje staat met een interessante, afwisselende set.