In opmaat naar Grunnsonic met: Danskie

"Ik hou ervan om op het podium te staan, live alles met volle energie te brengen"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Danskie

Waar speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel woensdag 9 januari om 23:30 uur in de Subsonic gelegen aan de Grote Markt in Groningen.

Wat voor muziek maakt Danskie?
Ik maak hiphop/rap muziek.

Wat heeft 2012 je gebracht?
Ik heb in 2012 redelijk veel op het podium gestaan en veel toffe shows mogen doen. Ook ben ik als host mee geweest met de SemiBekend Tour van Kraantje Pappie. Dit was een hele toffe ervaring. Ik denk dat ik in 2012 wat meer volwassen ben geworden en dat je dit ook terug hoort in mijn muziek.


Wat zijn de plannen voor 2013?

In 2013 wil ik nieuwe muziek uitbrengen, en wederom veel op het podium staan. Begin 2013 komen De Losse Tracks uit.

Wat is je onderscheidend vermogen?
Ik ben eerlijk en vertel de dingen die ik doe en meemaak. De onderwerpen waarover ik rap lopen uiteen van mijn blik op de wereld en hoe ik daarin wil functioneren tot een avond stappen en de volgende dag veelste brak zijn.

Ik hou er van om op het podium te staan, live alles met volle energie te brengen en te zorgen voor een goeie interactie met het publiek. Verwacht bij mij geen standaard show met 5 nummers in 20 minuten. Ik wil het interessant en boeiend houden. Ik probeer zoveel mogelijk van mij te laten zien in 20 minuten. Ik wil je overtuigen!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik vind dat er veel toffe acts op Grunnsonic staan. Eigenlijk zou je aanstaande woensdag niet voor één act naar de Subsonic moeten komen maar gewoon de hele avond voor iedereen. Iemand in het bijzonder die ik erg tof vind is Nangdo. In 2011 heb ik samen met hem de Voor Nu EP uitgebracht die hij volledig geproduceerd heeft.