In opmaat naar Grunnsonic met: Dame Flux

Nederlandstalige Electropop met originele teksten, visueel spektakel en humor!

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Dame Flux.

Waar spelen je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel op woensdag 9 januari vanaf half negen in de Silo. Op donderdag 10 januari speel ik twee keer: ’s middags om vier uur op de Energy Stage en ’s avonds om negen uur in Galerie With Tsjalling.

Wat voor muziek maakt Dame Flux?
Nederlandstalige Electropop.

Wat heeft 2012 je gebracht?
Ik heb 78 keer opgetreden afgelopen jaar. Veel van deze optredens maakten deel uit van de muziekvoorstelling ‘Redders, Rovers en Ridders’, die onder andere te zien is geweest op Noorderzon en het Jonge Harten Festival. Daarnaast heb ik me verder gespecialiseerd in combinaties tussen tekst, muziek en beeld.

Wat zijn de plannen voor 2013?
We zijn bezig met ons album ‘Champagne’, dat in april 2014 uitgebracht zal worden op cd en lp. Het album is mede tot stand gekomen dankzij een crowdfundingsproject dat loopt op voordekunst.nl. We gaan daarnaast door heel Nederland met en tour die is opgezet rondom ons nieuwe album en ook zijn er plannen voor een videoclip.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Dame Flux brengt originele teksten, visueel spektakel, humor en uiteraard ook een vette sound.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Harms Fork! Harm is een rasartiest, en heeft een mooie, soulvolle en zeker ook swingende band. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Swinder, die sfeervolle liedjes in het Gronings brengt.