In opmaat naar Grunnsonic met: Avery Plains

"je staat in het centrum van een wervelstorm, de rust van mooie melodieën en om je heen kan het tekeer gaan als een onwieze..."

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Avery Plains

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Eurosonic Energy Stage, woensdag 19.00 - 19.30 uur & Grunnsonic donderdag 23.30 uur in de Walrus

Wat voor muziek maakt Avery Plains?
Volgens jullie eigen verslaggever Harold Zijp: “Avery Plains is een veelkoppig monster dat zich af en toe poeslief voordoet en dan weer vuur spuwt. De band is opgebouwd rond voormalig Moonlizards zanger Jurgen Veenstra. Ook Ruud Slingerland (Dia del Mercado), Ben Wennekers en Merijn Jansen (Dia del Mercado) spelen in de band. De bezetting wil nog wel eens wisselen - zelfs tijdens het concert - maar er is dan ook volop variatie binnen het repertoire dat van donkere crooners via country loopt tot beukharde noise.” En daar sluit ik me bij aan.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
We hebben ons met deze nieuwe band danig verdiept in 2012. Er is een single opgenomen The Gloomy Ones/ Lost My Sight To A Spider dat uit gaat komen op Subroutine Records. Altijd fijn dat een label je ziet zitten natuurlijk. De optredens die we gedaan hebben waren zeer succesvol, eigenlijk zonder uitzondering zeer fijne reacties op gehad. De single is nog niet eens uit en stond al in de top tien van de Free 40 Alternative charts, altijd leuk. Op de Luisterpaal was de track ook een maand lang te horen.


Wat zijn de plannen voor 2013?

Als gezegd: een single uitbrengen op Subroutine Records en daarna de debuutplaat. Die is eigenlijk allang opgenomen, maar in deze nieuwe samenstelling zit een ‘magic’, waardoor ik genegen ben de hele bups opnieuw op te nemen.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Hoe ik het zelf soms beleef: je staat in het centrum van een wervelstorm, de rust van mooie melodieën en om je heen kan het tekeer gaan als een onwieze...

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
WOLVON! KIN! SANTA FE! O-BAT & THE UNDEAD! MY FRIEND TELEVISION! MONROES! Zwaar prettige gasten...