Stukafest wordt studentikoos gezellig met een breed scala aan culturele acts Stukafest wordt studentikoos gezellig met een breed scala aan culturele acts

Stukafest Groningen 2013 op donderdag 28 februari

, Tekst: Laetitia Abbenes

Stukafest wordt studentikoos gezellig met een breed scala aan culturele acts

Stukafest Groningen 2013 op donderdag 28 februari

Tekst: Laetitia Abbenes ,

In zeker zestien studentenhuizen in Groningen worden kamers opgeruimd, verdwijnen de bergen afwas en komen de oude sokken onder de sofa vandaan. Komt moeder langs? Nee, het is tijd voor de zevende editie van Stukafest op donderdag 28 februari. De organisatie maakte onlangs het volledige programma bekend.

In wezen wijkt het studentenkamerfeest weinig af van normale studentikoze bezigheden: budgetbiertjes drinken in een gezellige omgeving. Voeg daar theater, dans, muziek, poëzie, cabaret en beeldende kunst bij en je hebt de kern van Stukafest. Liefhebbers van beeldende kunst kunnen terecht bij de ArtBattle. Dit is wel wat meer dan geesteloos rondkijken. Twee artiesten nemen het tegen elkaar op en creëren aan de hand van suggesties van de toeschouwers een nieuw doek.

Voor een lach op je gezicht moet je bij Arie Koomen zijn. Iedereen kent hem voornamelijk van De Lama’s en het duo Arie & Sylvester. Hoewel zijn MediaMarkt reclames de plank missloegen, doet hij het als cabaretier een stuk beter. Paulien Cornelisse treedt op met een try-out van haar derde cabaretprogramma. De focus van de show ‘Maar Ondertussen’ ligt op de onbelangrijke dingen in het leven.

Het festival biedt een podium aan veel muziekacts. The Tightropes vertegenwoordigen Gronings talent met een lekkere mix van rock, blues en funk. Ook van The AppleJacks kun je stevige, pakkende muziek en een energiek optreden verwachten. Veelbelovend is de Rotterdamse band Nina’s Dream. In een akoestische set zal de jazz/fusion stijl van de heren en dame goed uit de verf komen. Ook treden opkomende acts als Town of Saints (ook uit Groningen, red.) en Awkward I op. Speciaal vanuit Berlijn komt de singer-songwriter Phia. Met enkel een Afrikaanse kalimba en een loop pedal weet ze intrigerende en dansbare liedjes te maken. Ter afsluiting van Stukafest speelt op het eindfeest de jazzband The Cool Quest en zet de ska van onze eigen Mr. Wallace alles op zijn kop.

Op het gebied van theater is de diversiteit groot. Zo voert de Bosnische Igor Vrebac een mimespel op. Jaime Ibanez vertelt verhalen met behulp van ‘primitieve’ spullen, oftewel middelen van vóór het digitale tijdperk. Het Noord Nederlands Toneel en studentencentrum USVA presenteren de studentenvoorstelling Misdaad en StrafDe Groeten bestaande uit Sanne, Nina en Berber komt met een voorstelling die je een frisse kijk op het huwelijk geeft.

Dat poëzie geen suffe voordracht hoef te zijn bewijst Poetry Circle Groningen door het geven van een prikkelende opvoering. Ook Het Luchtkasteel zoekt de grenzen van deze kunstvorm op door het te combineren met populaire muziek. W2 & Dancers geven in samenwerking met CIRCLE Rotterdam een moderne dansvoorstelling geïnspireerd op studentenkamers.

Als bezoeker van Stukafest kun je drie rondes van een halfuur bijwonen. Voor iedere act die je wil bezoeken moet je een aparte kaart kopen. Alle artiesten treden drie keer op, dus iedere keer 30 minuten. De volgorde mag je helemaal zelf bepalen. Het festival vindt plaats op zestien verschillende locaties in de stad. Om een goede bodem te leggen kun je van te voren een goedkope Stukahap nemen in Het Pakhuis. Na afloop van het festival vindt het Stukafeest plaats in Simplon. Kijk voor meer informatie op de website van Stukafest: www.stukafest.nl/groningen/

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen