#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: xyce

"Muziek die gemaakt is met onder andere geluidschips van oude computers zoals de Atari ST en Amiga 500"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: xyce.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
15 januari om 01.15 in de Subsonic.

Wat voor muziek maken jullie?

Chiptune: muziek die gemaakt is met onder andere geluidschips van oude computers zoals de Atari ST en Amiga 500. Een geluid dat bij veel mensen nostalgische gevoelens oproept en doet denken aan games uit de jaren '80 en '90.

Wat is de betekenis achter de bandnaam?

xyce is een samenvoeging van de nicknames xylo en cerror.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Twee albums, vele mooie samenwerkingen, nieuwe vrienden en optredens in o.a. Nederland, Duitsland, België en als hoogtepunt Japan.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Een nieuw album, hopelijk bezoeken van demoparties en hopelijk veel mooie muziek en optredens.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat het nostalgische geluid bij veel mensen een herinnering naar boven zal brengen. Daarnaast wordt het een energiek, melodisch en vrolijk optreden met een combinatie van vrolijke harmonieën en catchy melodieën.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Hopelijk nieuwe liefhebbers van chiptune en het doorbreken van de niche van deze muzieksoort (in onder andere het noorden van Nederland). Veel mensen weten niet van het bestaan van deze muzieksoort af en zullen wellicht wel geïnteresseerd zijn als ze het gehoord hebben. Doorgaans spelen we op feesten die om chiptune draaien en door optredens als Grunnsonic kom je in aanraking met een heel nieuw publiek!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
HoppaH! en Fake Orgasms. Respectievelijk vrolijke hoempah om lekker op te hossen en pils te hakken, en Fake Orgasms vanwege de mooie lui en ragmuziek!

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Geen idee. We zitten eerlijk gezegd niet heel erg in de Groninger scene, vooral omdat de chiptunescene in Nederland zich vooral afspeelt rondom Utrecht.