Jürgen Visser & De Linkse Hobby’s winnen de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland

Paradiso luistert ademloos naar de melancholische liedjes van Jürgen

Tekst en foto's: Jan Westerhof ,

Paradiso vormt het toneel van de finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie Singer-songwriter. In de gangen onder Paradiso waar de kleedkamers zijn gevestigd, heerst een prettige, opgewonden stemming. Finalisten zijn bezig met inzingen en inspelen, onder belangstelling van hun mede-finalisten. Het bepaalt de sfeer. Natuurlijk is winnen belangrijk, maar dit evenement meemaken is een geweldige ervaring.

Naast singer-songwriter Jürgen Visser bestaat de band uit De Linkse Hobby's Gijs de Groot en Berend van der Kolk. Zangeres Annelies Brand is hieraan toegevoegd. Zij delen hun kleedkamer met Thomas Pieters en Guus van Marwijk. Samen delen zij hun enthousiasme en schatten hun kansen in. Tijdens het optreden van Jürgen Visser & De Linkse Hobby’s is het muisstil. Mooi geconcentreerd spelen zij hun nummers. Iedere finalist heeft dertig minuten de tijd om zich waar te maken. Een lang applaus en geroep valt Jürgen & De Linkse Hobby's ten deel. Behalve de meegereisde fans, zit er familie in de zaal. Waaronder de opa en oma van Jürgen.

Jürgen Visser & De Linkse Hobby’s winnen uiteindelijk de publieksprijs. De winnares van de Grote prijs in de categorie Singer-songwriter is Sofia Dragt. Andere finalisten die meededen zijn: Jyoti Verhoeff, On Eva, Thomas Pieters en Chayah. Stuk voor stuk ook talentvolle singer-songwriters, maar er kan er maar één de winnaar zijn. In de categorie Hiphop heeft Mongoose de Grote Prijs gewonnen.