Directeur Hubert Nauta vertrekt bij Simplon

Tekst: Anne Bouma ,

Nauta treedt per direct terug als directeur van Simplon. Reden is een verschil van mening tussen de directeur en het bestuur van het poppodium over de nieuw te varen koers. Robert Banga neemt de komende periode het dagelijks bestuur van Simplon op zich als interim-directeur.

"Nauta heeft zich in de afgelopen 6 jaar opgesteld als een enthousiasmerend directeur," aldus een persbericht dat verstuurd is vanuit het poppodium. "Hij toonde zich een sterke verbindende factor door Simplon te begeleiden in de overgang van Welzijn naar Cultuur, en door zich onder meer in te zetten voor het opstellen van de CAO voor Nederlandse Poppodia en festivals. Simplon trok onder zijn leiding jaarlijks meer bezoekers, en ontving nominaties voor Beste Poppodium van Nederland (2010) en Beste Programmeur van Nederland (2012). Het bestuur is hem erkentelijk voor zijn inzet en zijn grote betrokkenheid."

De dagelijkse leiding in Simplon zal de komende periode worden vervuld door Robert Bangma, de huidige directeur van Vera. Bangma is door het bestuur gevraagd om parttime als interim-directeur op te treden wegens zijn grote ervaring in cultureel (pop-)management. Het bestuur van Simplon zet zich in om op korte termijn een nieuwe directeur te vinden die Nauta zo spoedig mogelijk zal opvolgen.