TakeRoot Festival 2013 staat weer voor de deur

3voor12 heeft cd's en vrijkaartjes beschikbaar

Ook dit jaar zal de Oosterpoort op zaterdag 14 september het toneel zijn voor een keur aan Roots en Americana artiesten. 3voor12 groningen zal er bij zijn om verslag te doen, maar om alvast in de stemming te komen geven we in samenwerking met TakeRoot een aantal cd's weg en zijn er ook vrijkaartjes te winnen voor het festival!

Headliner op het jaarlijkse TakeRoot Festival, "Festival for past, present and upcoming American Music", is een naam uit het verleden: Kris Kristofferson. Eén van de laatste nog actieve van de originele groep countryzangers die in de jaren'60 en '70 buiten de gebaande paden van Nashville durfden te treden. Dit deden zij met een ruiger geluid, controversielere teksten en een levenswandel die een fuck you houding uitstraalde richting rechts conservatief Amerika. Johnny Cash, Waylon Jennings en Merle Haggard zijn andere bekende outlaw muzikanten van deze generatie. Kristofferson beperkte zich overigens niet tot het zingen, ook als acteur bouwde hij een flink oeuvre op.

Naast de oudere bekenden zijn er natuurlijk ook nieuwere bands te zien. Veel wordt bijvoorbeeld verwacht van American Aquarium: een band uit Raleigh, North Carolina rond frontman BJ Barham met een alt.country geluid dat refereert aan the Jayhawks en Whiskeytown. Ook Diana Jones is een naam om in de gaten te houden; deze zangeres weet in haar songs de weemoedige old time mountainmuziek te laten herleven, die aan het begin van de vorige eeuw aan de wieg stond van de moderne country en folkmuziek. Denk aan de Carter Family en moderne vertolkers zoals Gillian Welch. Check voor het volledige programma de website.

3voor12 groningen en TakeRoot stellen een aantal leuke prijsjes beschikbaar voor wie antwoord weet op  de volgende vraag: Kris Kristoffersen speelde samen met Waylon Jennings en Johnny Cash in de Outlaw "supergroup" the Highwaymen. Wie was de vierde man in dit illustere gezelschap?

Stuur je antwoord voor dinsdag 10 september naar prijsvraag@3voor12groningen.nl, vermeld daarbij je postadres en (mobiele) tel.nr.

Onder de goede inzenders worden cd's verloot van the Milk Carton Kids, Sons of Bill en American Aquarium. Allemaal bands die actief zullen zijn op TakeRoot. Bovendien zijn er twee vrijkaartjes voor het festival te winnen! Winnaars krijgen persoonlijk bericht, en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Oh ja, wie er een echt Americana weekendje van wil maken kan op vrijdagavond 13 september al terecht in de Walrus, waar het inmiddels ook traditionele Lutje Root festival wordt georganiseerd met lokale en regionale bands. Gratis en voor niks!