Avondje knallende hiphop met Dope D.O.D.

Groningers presenteren tweede album in Simplon

Tekst: Daan van Boxtel ,

De Groningse hiphopformatie Dope D.O.D. is sinds begin 2011 in een stroomversnelling terechtgekomen. In januari van dat jaar brachten de Groningers de videoclip What Happened uit en die werd een doorslaand succes. Het filmpje is inmiddels meer dan tien miljoen keer bekeken en de bijkomende bekendheid heeft deuren geopend voor de heren. Zaterdag 20 april presenteren ze hun tweede plaat in Simplon.

(Vereist registratie van een gratis account, inloggen kan via Facebook)

Bron: http://www.deezer.com/nl/album/6425170

De hiphoppers van Dope D.O.D. hebben al een berg aan internationale ervaring. Door het grote succes van What Happened, werden ze gevraagd om het voorprogramma van Limp Bizkit in Amsterdam op zich te nemen. Frontman van de Amerikaanse band, Fred Durst, was laaiend enthousiast en wilde de Nederlanders meenemen als vast voorprogramma voor Limp Bizkit’s Europese tournee. De groep ging met de Amerikanen mee langs grote Europese zalen en groeide uit tot een strakke live act.

Niet veel later werd Branded uitgebracht (het eerste album, red.), waarvoor de jongens zelf een Europese tour organiseerden. Gedurende deze maanden nodigde KoRn ze uit om in het voorprogramma van de welbekende Amerikaanse nu-metal band te spelen tijdens een tour door de Verenigde Staten. De naam van Dope D.O.D. werd definitief gevestigd en in 2012 speelde de hiphopformatie op grotere festivals zoals Eurosonic/Noorderslag en SXSW in het Amerikaanse Austin, Texas.

Deze maand brengt de groep zijn tweede studioalbum Da Roach uit. Daarvoor komen de heren terug naar Groningen. Deze plaat staat weer vol met stevige hardcore hiphop met invloeden vanuit de dubstep. Volgens de hiphopformatie zal Da Roach echter niet klinken als Branded: "This album is a new chapter to our story". Verwacht op het album maar liefst zes collaboraties, nl. met Redman, Kool Keith, Onyx, Sean Price, Simon Roofles (van Da Goldminerz) en Da Goldminerz zelf. De beats werden gemaakt door onder andere Noisia, Bong-Ra en Peter Songolo.

Op de avond van de albumpresentatie in Simplon zelf zijn Mulu en Mongoose uitgenodigd als support. Na het optreden van Dope D.O.D. zorgt dj Nicon voor een afterparty.

Simplon opent zaterdag 20 april om 20:30 uur haar deuren. Voor €10,- kun je getuige zijn van deze knallende hiphopavond. Kijk voor meer informatie op de website van Simplon.