Vier de nacht van de horror in stijl tijdens de Jägerland Halloween Tour

Simplon doet dienst als podium voor het inmiddels ultrahippe feestje

Tekst: Anne Bouma ,

De organisatie achter Jägerland heeft dit jaar poppodium Simplon gestrikt voor een van hun feestjes. Dit feest valt samen met Halloween en de bezoeker wordt dan ook verzocht zich uitbundig te kleden. Daarmee komt Jägerland niet met het meest originele thema aanzetten, maar wel met één die altijd goed lijkt te werken. Spannender is de line-up die de organisatie neerzet.

Voor degene die meer verwacht van een feestje dan modieus geklede mensen met een glaasje Jägermeister in hun knuistjes is er op zaterdag 27 oktober namelijk ook op muzikaal gebied veel moois te beleven. Jägerland is onderdeel van de gehele marketing-campagne rondom Jägermeister. Op het internetplatform wordt alles wat te maken heeft met een goed feestje gedeeld. Spil in het verhaal blijft natuurlijk het drankmerk, maar dat maakt de feestjes niet minder legendarisch.

Twee jaar geleden zette Joost van Bellen en een rits andere artiesten tijdens een Groningse editie van Jägerland de Puddingfabriek al op zijn kop. Dit jaar komt de organisatie terug met een nieuwe tour en met nieuwe artiesten. Het programma wordt aangevoerd door Dexter, een dj en producer die internationaal gelauwerd wordt om zijn mix van electro, house en techno. Dexter heeft platen uitgebracht op onder andere Rush Hour en Clone, twee van de meest toonaangevende platenlabels in Nederland en daarbuiten. Als dj is Dexter in mindere mate een bekendheid bij het grote publiek dan bijvoorbeeld Rush Hour vaandeldragers San Proper en Tom Trago, maar het geplande optreden tijdens Jägerland is een goede introductie bij veel feestgangers.

De live-sets van Palmbomen zijn een succesverhaal, vooral als het gaat om optreden in Simplon. Vorig jaar wist deze act tijdens Eurosonic de kleine zaal volledig in zijn greep te krijgen door middel van psychedelische elektronica en een hypnotiserend visueel spektakel. Dit keer komt Palmbomen terug met een geheel nieuwe set en de hoop is dat deze minstens zo indrukwekkend zal zijn.

Naast Dexter en Palmbomen staan ook Presk en de Groningse Timsja op het programma. Presk is resident bij het Amsterdamse Audio Culture, en timmert met optredens op onder andere Lowlands en Pitch hard aan de weg als nieuwe Nederlandse bass-held. Alle vier de dj’s vertegenwoordigen een geluid dat eigenlijk (te) weinig te horen is in Groningen. Dit maakt dat Jägerland ook dit jaar het bezoeken zeker waard is.

Gratis entree tot de Jägerland Halloween Tour in Simplon verkrijgt men door zich in te schrijven via www.jagerland.nl.