Rococo stopt ermee

Groningen verliest veelbelovende indieband

Tekst: Douwe Numan ,

Door middel van een kort bericht op Facebook kondigde Rococo gisteren aan te stoppen. Het was al een tijdje stil rondom de band en de dames merkten zelf op dat Rococo niet meer de prioriteit had die een band volgens henzelf zou moeten hebben. Groningen verliest daarmee een leuke, veelbelovende indieband.

Rococo begon eind 2009 en in een paar jaar tijd speelden de dames op verschillende festivals en podia, waaronder het bevrijdingsfestival en Vera, en brachten de ep Mind Explosions uit. Daarnaast werd de band in 2011 runner-up bij de POPgroningen Talent Award. Met hun stormachtige opkomst werd Rococo al snel een bandje "om in de gaten te houden". De afgelopen tijd was het echter stil rondom de band, met gisteren het bericht dat Rococo definitief het podium verlaat.

De dames vinden het zelf jammer maar kijken terug op louter goede herinneringen. Ze spreken van een tijd “waarin we heel veel leuke mensen hebben ontmoet, nieuwe vrienden hebben gemaakt, op bijzondere plekken hebben gespeeld, gewinkeld hebben van gages en geleerd hebben in te parkeren”. Rococo bedankt iedereen voor de gezelligheid, de good times, de vette optredens en de hulp!

Zo is er een einde gekomen aan een jonge, all-girl indieband met zeer veel potentie. De band heeft helaas niet de tijd gehad alle grote verwachtingen waar te maken. Hieronder het nummer Booze Britain als indicatie van wat Groningen kwijtraakt en ook een beetje als troost.