Vier dagen genieten van bands op Groningsch Peil

Hét festival voor Groningsch talent

Tekst: Bert Hoekstra ,

Het is bijna zover. Van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 oktober vindt de derde editie van Groningsch Peil plaats. Naast diverse locaties in de Groningse hoofdstad staan er ook bandjes in Winschoten en Nieuweschans. Vier dagen lang kunnen bezoekers genieten van verschillende genres muziek en dat geheel gratis.

In de programmering vallen enkele namen meteen op. Het zijn namen van bands die in Groningen al enige reputatie hebben opgebouwd. Deze bands zijn te vinden op het buitenpodium op de Grote Markt. Eén van die bands is de onvervalste rockband Eisenhower, die met zijn meerstemmigheid en strak samenspel garant staat voor een goede rockshow.

Elle Alpha, die onlangs een crowdfunding actie begon, is ook van de partij op het vierdaagse festival. Een voor de hand liggende keus om de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2012 te programmeren. De band rondom zangeres Ella Stoffers is druk bezig met nieuw materiaal. De vraag is of het publiek dit tijdens Groningsch Peil te horen krijgt.

Dan is er nog het hardwerkende bandje The Tightropes. Deze altijd in stijl geklede mannen timmeren de laatste tijd hard aan de weg. De band bestaat nog geen twee jaar maar won al het Rooie Oortjes Festival 2012 en de publieksaward bij de Drentse Popprijs. Een must see voor de echte bluesrockliefhebber.

De programmering van Groningsch Peil is erg divers. Zo is er op het podium ook plaats voor de rapper Roberto Tan, singer-songwriter Tamar Lewis en de in het dialect zingende Bert Hadders en de Nozems. Groningsch Peil is een festival voor Gronings talent dat hier overduidelijk volop aanwezig is.

Naast de eerdergenoemde bands is er ook plaats voor bands die (nog) niet zo bekend zijn. Groningsch Peil is een laagdrempelig festival voor zowel bands als publiek. Het is een ideaal festival om pareltjes te vinden die door anderen nog niet ontdekt zijn. Kijk op de website van Groningsch Peil voor de complete programmering.