Picknick In Het Plantsoen op Tweede Pinksterdag Picknick In Het Plantsoen op Tweede Pinksterdag

Kleedje, picknickmand, zonnetje én live-muziek in het Noorderplantsoen

, Tekst: Saskia Evers

Picknick In Het Plantsoen op Tweede Pinksterdag

Kleedje, picknickmand, zonnetje én live-muziek in het Noorderplantsoen

Tekst: Saskia Evers ,

Op Tweede Pinksterdag organiseert Wishfulmusic de tweede editie van Picknick in het Plantsoen. Gedurende de dag trakteren een zevental muzikale acts rondom de muziekkoepel in het Noorderplantsoen picknickende muziekliefhebbers op live muziek.

Wie op Tweede Pinksterdag niet naar Pinkpop gaat, geen verplichte familiebezoeken af hoeft te leggen en ook geen woonboulevards wil afstruinen, is er een uiterst goed alternatief. Wishfulmusic organiseert namelijk op 28 mei voor de tweede keer het gratis festival Picknick In het Plantsoen. Gedurende de middag staan er in en rondom de muziekkoepel in het Noorderplantsoen zeven muzikale acts. Een goede reden om voorzien van kleedje en picknickmand naar het groene hart van Groningen af te reizen.

Op het programma staan zowel lokale als internationale artiesten. Uit Groningen komt bijvoorbeeld Mr. Richard, een viertal dat akoestische 'recht-uit-het-hart'-folk maakt. Eveneens afkomstig uit Groningen is Kendler. Deze band maakt volgens eigen zeggen melancholische, nostalgische pop met een indietwist. Long Conversations and The Closet Orchestra, de band rondom Olaf Caarls, komt uit Leiden en belooft een mix van folk/rock/indie met subtiele aanvullingen van onder meer bas, piano, cello, trombone, mandoline en percussie.

Vanuit Düsseldorf komt het Duitse Honig. Een singer-songwriter die sinds enkele jaren als solo-artiest aan het werk is en liedjes maakt om in te verdwalen. Ook uit Duitsland komt Lingby. De band, die oorspronkelijk als duo begon, put uit een grote bron van muzikale ervaringen. Dit komt terug in intense zang met minimale melodieën, die volgens de band kleine operaatjes op zich zijn en elk hun eigen verhaal vormen. Daarnaast vereert ook het Frans-Spaanse June et Jim het Noorderplantsoen met een bezoek. Zij zullen garant staan voor akoestische Frans- en Spaanstalige popliedjes waarin hier en daar een vlaagje Iberische folk doorklinkt. Voor de picknick reist het Canadese Oldseed echter het verst. Craig Bjerrin, die achter deze artiestennaam schuilgaat en eigenlijk een punkachtergrond heeft, vertolkt akoestische liedjes die zowel onder americana als singer-songwriter kunnen vallen.

Genoeg redenen dus om op Tweede Pinksterdag tussen 14.00 en 20.00 uur met je kleedje en picknickmand plaats te nemen rondom de muziekkoepel in het Plantsoen. Geen inspiratie wat in je picknickmand te stoppen? Geen nood. De organisatie zorgt zelf ook voor de nodige picknickversnaperingen. De muziekkoepel bevindt zich aan de Kruissingel in het Noorderplantsoen. Klik hier voor meer informatie en het Facebook event.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen