De Nacht Van Kunst & Wetenschap: een vooruitblik De Nacht Van Kunst & Wetenschap: een vooruitblik

Een selectie uit meer dan 200 acts

, Tekst: Marion Bruinenberg

De Nacht Van Kunst & Wetenschap: een vooruitblik

Een selectie uit meer dan 200 acts

Tekst: Marion Bruinenberg ,

Wat begon als een slotfestival ter viering van het 395-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement: op zaterdag 2 juni vindt alweer de 3e editie van De Nacht Van Kunst & Wetenschap plaats. Op 14 verschillende locaties in de binnenstad doen zich verschillende workshops, theater en dansvoorstellingen, lezingen, cabaret en experimenten voor. Ook op muzikaal gebied is er genoeg voorhanden. Een selectie:

Op het 3FM Serious Talent Stage speelt het tot nog toe onbekende ongekende talent. Op 27 mei wordt de band bekend gemaakt die de Nacht zal openen. Daarnaast speelt om 21.15 uur winnares van de Grote Prijs van Nederland Yori Swart, singer-songwriter à la Joni Mitchell en om 22.30 uur talent uit het Noorden: Daily Bread.

Voor wie hem laatst gemist heeft in Vera: Awkward I speelt rond 21.00 uur in het Groninger Museum. De intieme sfeer die met de concerten in het Auditorium beoogd wordt, is ook aanwezig bij de huiskamerconcerten in het Academiegebouw met onder andere Sea + Air (sprookjesachtige indie) om 01.00 uur en lokaal talent Merijn Jansen rond 20.00 uur.

Voor meer lokaal talent moet je naar het POPgroningen Podium in de Universiteitsbibliotheek, waar rond 20.00 uur het energieke experimentele Sprokkelhout en rond 22.00 uur de juist ingetogen singer-songwriter Sascha Elisah optreedt.

Rond twee uur 's nachts loopt het originele programma ten einde maar zijn er nog verschillende afterparty’s te vinden, zoals in het Platformtheater van 02.00 tot 06.00 uur met o.a. Semtexx, in Simplon van 23.30 tot 06.00 uur met o.a. Joost van Bellen en in Vera van 23.00 tot 04.00 uur met o.a. Rats of Rafts.

De Nacht van Kunst & Wetenschap
2 juni van 20:00 tot 02:00 uur in de binnenstad van Groningen
Tickets: 10 euro in de voorverkoop en 15 euro op de dag zelf

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen