Autoped brengt 'Bums and Stuntman' uit Autoped brengt 'Bums and Stuntman' uit

Presentatie in de Walrus met diverse andere Groningse bands

, Tekst: Harold Zijp

Autoped brengt 'Bums and Stuntman' uit

Presentatie in de Walrus met diverse andere Groningse bands

Tekst: Harold Zijp ,

Aanstaande vrijdag, 19 mei, presenteert de Groningse band Autoped zijn eerste plaat in De Walrus in Groningen. Bums and Stuntman zal verschijnen op het vorig jaar nieuw leven ingeblazen Platex records. Een aantal andere Groningse bands zal ook spelen op deze avond.

Na Stuff van De Fuckups en de onlangs verschenen Rain and Fire Trilogy van Dia del Mercado is het nu Autoped dat zijn album, Bums and Stuntman, uitbrengt bij het vorig jaar nieuw leven ingeblazen Platex Records. Dit Groningse platenlabel werd in 2004 opgericht door muzikant/producer Bert Hadders die het tegenwoordig druk heeft met zijn Nozems. In 2011 maakte gitarist en vormgever Tuppus samen met zijn kompanen van De Fuckups een doorstart met het label.

Autoped volgt met zijn keuze voor een 10” de Groningse bands De Fuckups en Svetkoff Lamps. Laatstgenoemde bracht onlangs in eigen beheer zo’n 'kleine LP' uit, een formaat om qua artwork wat te kunnen laten zien; in een tijd waarin cd-verkoop er niet meer toe doet, maar je als band wel wilt laten blijken dat je mooie dingen maakt. Iets dat het beluisteren waard is en ook nog eens goed staat in de kast.

Autoped klinkt als The Beatles op special brew meets Guided By Voices met een postpunksausje. Dit alles onder de bezielende leiding van muzikaal wonderkind en koorknaap Andries van der Velde. Hij wordt bijgestaan door oudgedienden John ‘snarenwonder’ Krol (ex-Dandruff! en De Fuckups), drummer Niek ‘metdehandjes’ Schutter (De Fuckups, Buzz Aldrin, Henk en het Huis) en Carina Pops, de immer coole ex-bassiste van Sexy Dex.

Vanaf nu is het album Bums and Stuntman te beluisteren op autoped.bandcamp.com. Dit album is vanaf 19 mei verkrijgbaar via www.platexrecords.com en even later bij Elpee en Plato in Groningen. Tijdens de cd-presentatie zal er ook gespeeld worden door Garcia Garcia, Mansell en de Tranquis waardoor het een avond vol Gronings talent belooft te worden. De aanvang is om 21.00 uur en de entree is gratis.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen