AValanche voor een beetje Noorderzon in het voorjaar AValanche voor een beetje Noorderzon in het voorjaar

Een audiovisuele avond met veel muziek

, Tekst: Douwe Numan

AValanche voor een beetje Noorderzon in het voorjaar

Een audiovisuele avond met veel muziek

Tekst: Douwe Numan ,

Het duurt nog even eer het augustus is en Noorderzon weer in alle hevigheid losbarst in het Plantsoen en in de Stad. Voor wie niet kan wachten is er donderdag een klein voorproefje. Dan presenteert Noorderzon in samenwerking met de Popfabryk een preview van het audiovisuele project AValanche in het Grand Theatre. Een avondvullend programma vol theater, muziek maar vooral AV-kunst.

In 2011 is Noorderzon voorzichtig begonnen met een kleinschalig lab voor jonge, veelbelovende AV-kunstenaars uit het noorden. Een ontwikkelingstraject waarbij de deelnemers door een keur aan AV- en festivalprofessionals ondersteund werden, met als einddoel een project tijdens Noorderzon. Het ontwikkelingstraject of ontwikkelingsproject kreeg de naam AValanche en is een vast onderdeel van het programma van Noorderzon. In 2011 resulteerde het in bijdrages van WERC, Elektriciteit is onze hobby, Viesueel Geweld en A Liquid Landscape/ Lex Vesseur op het Noorderzon Festival.

De preview van AValanche, donderdag 24 mei aanstaande, komt tot stand door onder andere Noorderzon, de Popfabryk en het Grand Theatre.  In het Grand Theatre wordt teruggeblikt op AValanche 2011 en vooruitgekeken naar AValanche 2012. Het programma is bepaald niet louter visueel; er is ook veel aandacht voor het audio-deel van de AV-kunst. Zo kom je in het programma namen tegen als de Sexton Creeps, A Liquid Landscape, Passengers, MAASK en Willie Darktrousers. Klik hier voor meer informatie over het project, de totstandkoming, de betrokken partners en bekijk filmpjes om een indruk van de invulling van de avond te krijgen.

AValanche
Donderdag 24 mei, 20:00 – 0:00 uur
Grand Theatre Groningen
Kaarten zijn hier verkrijgbaar of aan de deur (zo lang de voorraad strekt)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen