ESNS12: Tove Styrke lijkt eerder een product van marketing ESNS12: Tove Styrke lijkt eerder een product van marketing

, Tekst: Richard Hoekstra

ESNS12: Tove Styrke lijkt eerder een product van marketing

Tekst: Richard Hoekstra ,

In Groningen zien we helaas niet waar The New York Times zo enthousiast over is

CONCERT
Tove Styrke, Eurosonic, Grand Theater, 12 januari 2012

 

MUZIEK

Tove Styrke is niet de naam van een obscure Scandinavische metalband, maar van een ambitieuze Zweedse blondine van 19 lentes jong. Ze werd in 2009 derde tijdens Idols in haar land en labels vielen bijna over elkaar heen om haar te kunnen contracteren. Uiteindelijk tekende ze bij Sony. In 2010 volgde haar debuut album met electropop die haar naam als titel draagt. Bij het schrijven werd ze bijgestaan door songschrijvers Patrik Berger en Jane Kask. Deze heren hebben ook voor Kylie Minogue, Robyn en The Sounds nummers geschreven. Inmiddels is Styrke ook genomineerd voor een Zweedse Grammy in de categorie beste song met het nummer “White Moments” en volgens de New York Times is Tove Styrke één van de personen die we zeker in de gaten moeten houden de komende tijd. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het optreden in de grote zaal. TV crews en een radiowagen van de Zweedse radio voor het Grand Theater laten die verwachtingen nog een beetje verder oplopen.

 

PLUS

Het resultaat van de samenwerking met de songwriters heeft makkelijk in het gehoor electropopnummers opgeleverd. Het refrein zing je dan ook zo mee. Als een volleerd podiumdier probeert Skyrke de zaal voor zich te winnen. Ze gebruikt daarvoor niet alleen het hele podium, maar ook een stellage vooraan op het podium dat speciaal voor haar is neergezet, waardoor ze hoog boven de mensen uittorent. Verder draagt ze uitzinnige laarzen die rechtstreeks uit de kledingkast van KISS lijken te komen.

 

MIN

Maar al snel bekruipt je het gevoel dat je naar een hype zit te kijken. De nummers en de act komen té gelikt en té gemaakt over. Er is nooit sprake van een vonk en al snel loopt de zaal dan ook half leeg. Het geluid zal daar voor een deel ook debet aan

Zijn: de lage tonen gaan je door merg en been. Nee, overtuigend is het niet.

 

CONCLUSIE

Tove Styrke is absoluut een talent, maar vandaag kwam dat er helaas niet uit.

Dit optreden lijkt meer op een marketingstrategie dan dat het ons laat kennismaken met haar veel geroemde talent. Als gerenommeerde krant heeft The New York Times vast een hele andere Tove Styrke gezien. Jammer dat wij die vandaag gemist hebben.

 

CIJFER

5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen