Martyn Ell in finale Top 2000 Cover Contest

Groninger singer-songwriter in top 3 met cover van The Nits

Tekst: Mariska Kappert Foto: Donald van Tol ,

De 21-jarige Groningse singer-songwriter Martyn Ell staat op 21 december in de finale van de Top 2000 Cover Contest van Radio 2. Ell neemt het met zijn cover van het nummer In The Dutch Mountains van The Nits op tegen twee andere finalisten. De singer-songwriter maakt hiermee kans om de studio in te duiken met producer Jochem Fluitsma om zijn cover verder bij te schaven. Daarnaast zal de winnaar van de contest veelvuldig op Radio 2 te horen zijn.

Martyn Ell, wiens echte naam Ivo van Linschoten is, heeft een aantal jaren in verschillende bandjes gespeeld maar besloot in april alleen verder te gaan. Het afgelopen jaar bracht de singer-songwriter onder andere tijdens Noorderzon en Nootuitgang zijn nummers ten gehore.

Ell schrijft nummers over zijn studentenleven en alles wat daarbij komt kijken. Zijn muziek bevat folk, country, elektronische invloeden en heeft hier en daar een poppy randje. Momenteel houdt Ell zich bezig met het schrijven en produceren van zijn EP.

De finale van de Top 2000 Cover Contest wordt op vrijdag 21 december uitgezonden in het programma Knooppunt Kranenburg op Radio 2. Beluister hier alvast het nummer In The Dutch Mountains.