Simplon presenteert: UP Allstars

Onder andere locals Tamar Lewis, Desert Dead Cops en Hoist The Colours betreden grote zaal

Tekst: Anneleen Westerhof ,

Ook Simplon doet mee aan de eindejaarstrend om terug te blikken op het jaar. Onder de vlag van UP Allstars pakt het poppodium op de laatste zaterdagavond van het jaar uit met dé hoogtepunten van Simplon UP 2012. Lokale talenten Hoist The Colours, Desert Dead Cops, Doctor Scalpel And The Incisions, Menhir en Tamar Lewis maken die avond hun opwachting in de grote zaal van Simplon.

Tamar Lewis mag het spits afbijten. In 2010 stond ze al in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Haar gevoelige stem en liedjes zullen op deze avond toch een beetje in contrast staan met de rest van de talenten, maar dit bewijst nog maar eens hoe divers de talentenvijver in Groningen is. In maart kwam haar debuut-EP Canvas uit.

Ook Doctor Scalpel and the Incisions opereert deze avond. De live muziek-operatie die de mannen leveren is entertainend en ook de humoristische act, inclusief dokterskleding is erg vermakelijk. Entertainen is dan ook een serieuze taak en gecombineerd met goede surf ’n roll is dit een aangenaam frisse bries tussen het Groningse talent.

Voor de catchy, uptempo punkrock is Hoist The Colours verantwoordelijk. Met hun jaren ‘90 punkrock gaat ook dit talent zijn best doen om 2012 waardig af te sluiten. Het kwartet bundelt de krachten voor een energieke show. Demo Bud and the Barstool is een fijne opwarmer voor deze nu al gedenkwaardige avond.

BeatFolk. Wat dat is? Dat gaat Desert Dead Cops je uitleggen en laten horen wanneer de band deze avond het podium bestormt. Om de pech van het gecancelde optreden van Marty Graveyard, waar de groep in het voorprogramma zou staan, te boven te komen, gaat de band deze avond twee keer zo hard zijn best doen om het goed te maken. Al nieuwsgierig? Check hun site voor een voorproefje!

Om de verscheidenheid aan acts nog groter te maken, verschijnt ook Menhir in de grote zaal van het Groningse poppodium. Deze jonge band (ze bestaan pas sinds dit jaar) gaat zijn plek tussen de Groningse talenten veroveren met rauwe en groovy stonerrock.

Dit zijn de Simplon UP Allstars die zaterdag 29 december in de grote zaal van Simplon staan. Een kaartje kost 5 euro en de deuren openen om 20:30 uur. Ga heen en check zelf of dit het beste is wat het afgelopen jaar op Simplon UP heeft gestaan!