Project X-mas in actie voor 3FM Serious Request

Groninger artiesten slaan handen ineen voor goed doel

Tekst: Saskia Evers ,

Om 3FM Serious Request te steunen in de strijd tegen babysterfte, zamelen ook Groninger muzikanten geld in. Onder de naam Project X-mas heeft een groep artiesten het nummer Don't Blow Out The Light opgenomen. Daarnaast doet deze Project X-mas band cafés en huiskamers aan en werkt de band mee aan de marathonuitzending van Dollard Radio.

Ondanks dat het Glazen Huis dit jaar in het zuidelijker gelegen Enschede staat, houdt 3FM Serious Request - vooral bekend van de DJ's die zich elk jaar zes dagen zonder voedsel in het Glazen Huis laten opsluiten - ook de Groninger artiesten al druk bezig. De opbrengst van 3FM Serious Request is bestemd voor het terugbrengen van babysterfte. In samenwerking met de School voor de Kunsten, Imprezz Records en stichting Pop Noord zijn verschillende Groninger muzikanten druk bezig om later deze maand een donatie te kunnen doen aan 3FM Serious Request. Dit onder de naam: Project X-mas.

Voor dit project schreven Nathalie Weddell en Kevin Bos - beide studenten van de School voor de Kunsten - het nummer Don't Blow Out The Light. Ook is er een heuse Project X-mas band in het leven geroepen, die het nummer heeft opgenomen. De band bestaat naast de eerder genoemde Nathalie Weddell en Kevin Bos uit Reinout Douma, Martin Groenewold, Jan Henk de Groot, Teo de Haan, Ella Stoffers, Martin Beekman, Andre van der Werff, Allard Gosen en Marlene Bakker. De productionele leiding ligt in handen van Arvid Klijzing, die eerder met onder andere Kraantje Pappie samenwerkte.

Don't Blow Out The Light is voor een minimum bedrag zowel fysiek verkrijgbaar als te downloaden. Maar daar blijft het niet bij. De artiesten doen ook nog een tour langs verschillende cafés in Groningen en geven huiskamerconcerten tegen een minimum bedrag van € 50. Daarnaast is Project X-mas een onderdeel van een marathonuitzending van Dollard Radio dat op 14 en 15 december plaatsvindt. Met al deze initiatieven hoopt Project X-mas een mooi geldbedrag te kunnen doneren aan 3FM Serious Request.