Groningse singer-songwriter Martyn Ell wint Top 2000 Cover Contest

Cover In The Dutch Mountains valt bij Radio 2-luisteraar het beste in de smaak

Tekst: Douwe Numan ,

Een dikke week geleden berichtten we hier dat de Groningse singer-songwriter Martyn Ell in de finale was beland van de Top 2000 Cover Contest. Afgelopen vrijdag vond deze finale plaats in het Top 2000 café in Hilversum en won Martyn met grote overtuiging.

De organisatie van de Top 2000 Cover Contest selecteerde vier nummers uit de Top 2000 waar artiesten een eigen uitvoering van in mochten zenden. De vier nummers waren Stiekem gedanst van Toontje Lager, In the Dutch Mountains van The Nits, Father & Friend van Alain Clark, en Het regent zonnestralen van Acda & de Munnik. Martyn Ell koos voor het nummer van The Nits en nam een eigen creatieve interpretatie op, 25 jaar na de release van het origineel.

Een vakjury koos uit alle inzendingen vier covers, van ieder te coveren nummer één, die doorgingen naar de finale. In de finale mochten de Radio 2-luisteraars stemmen op hun favoriete nummer. Zo won Martyn Ell afgelopen vrijdag met maar liefst 49,5% van de stemmen de finale van de Top 2000 Cover Contest. Zijn versie van In The Dutch Mountains viel het beste in de smaak bij de luisteraars. Komende week gaat Martyn Ell met producer Jochem Fluitsma de studio in om het nummer op te nemen. Tijdens de finale mocht Martyn het nummer live ten gehore brengen en de op te nemen versie zal in de eerste maand van 2013 veelvuldig op Radio 2 gedraaid worden.