WinterWelVaart ook dit jaar weer erg gevarieerd

Het evenement biedt onder meer muziek, theater, film en lezingen

Tekst: Daan van Boxtel ,

Dit jaar wordt WinterWelVaart voor de zesde keer georganiseerd in de Groninger binnenstad. Het programma vindt vooral plaats op de historische charterschepen gelegen aan de Hoge en Lage der A. Er is voor ieder wat wils: optredens van bands, de Sterrenbeeld Kunstroute, een kinderprogramma, de sfeervolle kerstmarkt en nog veel meer. Er is zelfs de mogelijkheid om een nachtje door te brengen op een van de schepen.

Iedereen die op zoek is naar de echte winterse sfeer, is in het weekend van 14 tot en met 16 december op de goede plek in de binnenstad van Groningen. Een nieuwe editie van WinterWelVaart staat voor de deur en ook dit jaar slaagt de organisatie erin een divers programma samen te stellen. De unieke locatie gecombineerd met de ambiance van een kerstmarkt, nodigt uit om een kijkje te gaan nemen.

Deze editie kunnen bezoekers zowaar een nieuw sterrenbeeld waarnemen dat gevormd wordt door de locaties aan de Hoge en Lage der A en de Noorderhaven waar de Sterrenbeeld Kunstroute plaatsheeft. Aan boord van de verschillende boten is beeldende kunst te bewonderen. De werken zijn afkomstig van kunstenaars uit het A-kwartier en bijzondere gastexposanten.

Kinderen kunnen zich eveneens prima vermaken op WinterWelVaart met een kinderprogramma in het Scheepvaartmuseum en op het schip de Onderneming. Verder kunnen mensen onder meer wijnproeven, mastklimmen, meevaren op een van de boten of er zelfs op overnachten.

Ook het muziekprogramma stelt niet teleur. Op een vijftal schepen vinden meerdere bijzondere acts plaats gedurende het weekend. Zo is het Volendamse AlascA een erg aansprekende band met een authentiek folkgeluid. Ook het Gronings-Finse Town of Saints is bevestigd. Als lokale act en een mix van punk en folk à la Mumford & Sons, is dat zeker een optreden om even bij te gaan kijken. De opzwepende muziek van HoppaH! is altijd goed voor een dansfeestje. Zij weten het ultieme zeemansgevoel op te wekken door een combinatie van viool, accordeon, klarinet, drums, bas en rauwe Nederlandstalige zang. Een uniek spektakel dus nu het optreden ook nog eens op een boot zal plaatsvinden.

Andere optredens worden verzorgd door onder andere Green Hornet, Aafke Romeijn, Homemade Empire, Swinder, The Tightropes, Harm’s Fork, Sprokkelhout, Sunday Kids, Kin, The Swains en Elle Alpha. Voor meer informatie betreffende het programma kun je terecht op de website van WinterWelVaart.