Talent Award-winnaar Elle Alpha brengt single met videoclip uit

Releaseshow Simplon moet startschot geven voor toekomstige wereldheerschappij

Tekst: Tsjomme Dijkstra ,

Op donderdag 20 december brengt de Groningse bluespop-formatie Elle Alpha de nieuwe single Fighter uit. Met een videoclip. De band viert de release van de single op de donderdagavond met een optreden en feestje in Simplon. Elle Alpha won in het voorjaar de POPgroningen Talent Award en de leden van de band willen meteen verder doorbreken. Stiekem hopen zij dat op enig moment Jan Smeets van Pinkpop aan de lijn zal hangen.

Zangeres van de band Ella Stoffers droomt al sinds Anouks eierincident in ’98 van optreden op de mainstage van Pinkpop. De kleine Stoffers was ten tijde van dat optreden zelf acht jaar. Pinkpop is een groot doel voor de band, maar het grootste doel dat het ambitieuze Elle Alpha muzikaal voor ogen heeft, is nog veel majestueuzer: wereldheerschappij.

Hoewel wereldheerschappij voor de korte termijn wel heel hoog gegrepen lijkt, werden in kritieken over Elle Alpha al erg mooie dingen geschreven. POPgroningen tekende op: "Elle Alpha zuigt het publiek vanaf het begin van de set in een show, die wordt gedomineerd door zangeres Ella Stoffers. Samen met een sterke band is dit toch wel pop/rock dat zeker 3FM waardig is." Vera schreef: "Elle Alpha maakt aanstekelijke pop, die het uitstekend zou doen op de radio."

Elle Alpha bestaat naast Ella Stoffers uit Jeroen van der Schaaf, Herman Klompmakers, Michel Feeburg en Nick Busscher. Die vier bandleden staan Stoffers zowel in de studio als op het podium muzikaal bij en hebben een druk jaar gehad. In januari van dit jaar bracht Elle Alpha ook al digitaal de debuut-EP Start This Game uit en daarna deed het collectief tal van noordelijke podia en festivals aan, zoals Vera, Simplon, Oosterpoort, Noorderzon en Bevrijdingsfestival Groningen.

En nu dus alweer een nieuwe single. De single Fighter werd via een crowdfunding-actie (op website Voordekunst.nl) bekostigd. In korte tijd werd daar €1750,- bijeen gebracht. Vanaf de 20e is de single fysiek te koop bij platenzaken Plato Groningen en Jongens van Hemmes en online via onder andere Amazone en iTunes. Maar donderdag eerst de release party in Simplon met Animal Antics in het voorprogramma!

Elle Alpha release party
Donderdag 20 december in Simplon
Deur open 20.30 uur, entree: gratis.