Uit De Klei Getrokken - Nr. 18 Uit De Klei Getrokken - Nr. 18

Week 47

, Tekst: Anne Bouma, André Eggens en Ennio Wolsink,

Uit De Klei Getrokken - Nr. 18

Week 47

Tekst: Anne Bouma, André Eggens en Ennio Wolsink, ,

Welkom bij de 18 editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. In deze editie aandacht voor: A Liquid Landscape tekent bij Glassville Records; Jonge Harten Festival nu in de stad, met uitgebreid muziekprogramma; Elektronisch Café in de Kult; de aftrap van Groninger Museum Live!; een videoclip van de nieuwe single van Long Way Down.

Week 47

Welkom bij de 18 editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. In deze editie aandacht voor: A Liquid Landscape tekent bij Glassville Records; Jonge Harten Festival nu in de stad, met uitgebreid muziekprogramma; Elektronisch Café in de Kult; de aftrap van Groninger Museum Live!; een videoclip van de nieuwe single van Long Way Down.

A Liquid Landscape tekent bij Glassville Records
Groot nieuws voor de Groningse post-progressieve rockband A Liquid Landscape: de band heeft getekend bij het Nederlandse platenlabel Glassville Records en begin volgend jaar zal zijn debuutalbum in de schappen komen te liggen. Met Nightingale Express – de titel van het album – boekte de band in samenwerking met Lex Vesseur tijdens Noorderzon al veel succes onder het Groningse publiek. De heren pakken het direct groots aan met een albumpresentatie in Club Paradigm op 20 januari 2012 waarbij de band Le Titre het voorprogramma zal verzorgen.

Jonge Harten theaterfestival nu in de stad, ook met uitgebreid muziekprogramma
Deze week is er voor jongeren op het gebied van theater veel te beleven in de Groningse binnenstad. Het Jonge Harten Festival ging afgelopen weekend van start en gedurende de week zijn er op allerlei locaties in de stad voorstellingen te zien. Jonge Harten doet echter niet alleen aan dans en theater, maar heeft ook een uitgebreid muzikaal programma opgezet. Zo is er in Jazzcafé De Spieghel elke avond live-muziek van interessante artiesten zoals Pien Feith en The Magic Band. Aanstaande zaterdag vindt er in Vera het Jonge Harten Eindfeest plaats en ook hier staan allerlei muzikale acts op de planning. Lees ook onze aankondiging van het muziekprogramma van Jonge Harten hier: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/45314252

Elektronisch Café in de Kult
In café Kult vindt vrijdag 25 november Elektronisch Café plaats. Onder leiding van dichter Sieger MG wordt hier maandelijks een platform voor elektronische muziek geboden. Draaitafels of laptops, het is allemaal welkom. Deze vrijdag zullen dj Elec en Mr. Tronic van zich laten horen.

Aftrap kunst en muziek met Groninger Museum Live!
Het Groninger Museum is de afgelopen jaren steeds meer gaan experimenteren met de combinatie kunst en muziek. De muziektour is hier een succesvol resultaat van en dit jaar doet het Groninger Museum er nog een schepje bovenop met een reeks concertavonden onder de naam Groninger Museum Live! waarvan de eerste editie zal plaatsvinden op zondag 27 november, vanaf 19:30. Op diverse plekken in het museum treden bands en singer-songwriters op waardoor muziek en kunst live worden gecombineerd. Siskiyou (Vancouver, Canada), Homemade Empire (Nederland), Wil Damson (Berlijn) en Ryan Lee Crosby (Boston, VS) beschrijven met hun muziek de schilderkunst van Ploegschilder Jan Altink. De hoofdact van deze avond is Siskiyou, een Canadese indie-folk band die inmiddels al twee cd’s heeft uitgebracht. Op het moment zijn ze in Europa voor een tournee om hun nieuwe cd Keep Aways The Dead te promoten en zullen hierbij dus ook Groningen aandoen.

Long Way Down komt met videoclip van single Chasing Hospitals
Long Way Down heeft recent een videoclip gemaakt van zijn nieuwe single Chasing Hospitals. Dit nummer is afkomstig van zijn plaats Empty Hearts & Get-Well Cards, die op White Russian Records is uitgebracht en tevens gratis te downloaden is. De gitarist van de poppunk band licht toe: “De videoclip is grotendeels opgenomen tijdens onze release show eerder dit jaar in Groningen, daarnaast zijn er ook tourbeelden aan toegevoegd van onze Europese tour.” De bedoeling van de videoclip is het overbrengen van het live-gevoel tijdens het spelen van shows, inclusief alles erom heen. Dit komt inderdaad goed over, compleet met uitstekende geluidskwaliteit en strak gespeeld instrumentalen.


Long Way Down - Chasing Hospitals

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen