Uit De Klei Getrokken - Nr. 17 Uit De Klei Getrokken - Nr. 17

Week 44

, Tekst: Marion Bruinenberg, André Eggens & Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken - Nr. 17

Week 44

Tekst: Marion Bruinenberg, André Eggens & Ennio Wolsink ,

In deze kersverse editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken zet 3VOOR12/Groningen een aantal nieuwtjes voor je op een rij. Aan bod komen: Lepel Concerts met 3VOOR12 Hollandse Nieuwe April, de verkiezing van de Nachtburgemeester van Groningen, een CD-presentatie van Stefan van de Sande en het Vinylweekend, eind deze maand in de Oude RKZ. Ook hebben we een nieuwe clip voor je: Ik Daans Deur van Bert Hadders en de Nozems.

Week 44

In deze kersverse editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken zet 3VOOR12/Groningen een aantal nieuwtjes voor je op een rij. Aan bod komen: Lepel Concerts met 3VOOR12 Hollandse Nieuwe April, de verkiezing van de Nachtburgemeester van Groningen, een CD-presentatie van Stefan van de Sande en het Vinylweekend, eind deze maand in de Oude RKZ. Ook hebben we een nieuwe clip voor je: Ik Daans Deur van Bert Hadders en de Nozems.

Lepel Concerts vrijdag vier november met o.a. 3VOOR12 Hollandse Nieuwe: April
Op vrijdag 4 november organiseert Lepel Concerts in Vespro aan de Antillenstraat 9a weer een mooie avond vol muziek met Bob Corn uit Italië, April en Shuriken, beide van Utrechtse bodem. Bob Corn maakt gebruik van simpele gitaarakkoorden en staat bekend om doeltreffende eenvoud. Hij verzorgde eerder al het voorprogramma van bijvoorbeeld Bonnie Prince Billy en Explosions In The Sky. 3VOOR12 Hollandse Nieuwe band April is een duo dat dromerige postpunk maakt, geïnspireerd door The XX en Joy Division. Binnenkort staan ze op Le Guess Who? Festival, maar aanstaande vrijdag spelen ze lekker in Groningen. Shuriken bracht onlangs hun debuut album uit en zal hiervan natuurlijk het een en ander ten gehore brengen tijdens deze Lepel avond. De deuren zijn open vanaf 20:30, de entree is 4 euro.

Uitslag verkiezing Nachtburgemeester Groningen maandag 7 november
Jules Deelder heerst ‘s nachts over Rotterdam, en in Amsterdam vertegenwoordigt DJ Isis het nachtleven. Groningen kan natuurlijk niet achterblijven, want waar anders kan je drinken, stappen en feesten met de ruimste sluitingstijden van Nederland? Daarom is er maandag 7 november in Huize Maas de verkiezing van de Nachtburgemeester van Groningen, die het gezicht en aanspreekpunt van het Groningse nachtleven gaat worden. Deze ambassadeur zal ervoor gaan zorgen dat gemeente, jeugd, studenten en stadjers beter op de hoogte raken van elkaars ontwikkelingen, visies, problemen en standpunten. Na een heftige campagnestrijd zijn er vijf genomineerden: Chris Garrit, Martin ter Braake (beter bekend als dj Harde Baas), Sherlock Telgt, onze eigen Niels Cornelis Meijer en Merlijn Poolman. Groningers zullen samen met een vakjury onder leiding van Peter Rehwinkel beslissen wie hun stad ‘s nachts gaat vertegenwoordigen. Na de verkiezing worden er optredens verzorgd door o.a. Ralph De Jong & The Crazy Hearts en Noisia. Huize Maas, 7 november om 21:00. Tickets kosten in de voorverkoop 6 euro, aan de deur 8 euro.

CD-presentatie Stefan van de Sande
Zondag 13 november zal Stefan van de Sande zijn nieuwe album Gone, opgenomen in een berghut in Zweden, vanaf 21:30 presenteren in Cafe Marleen. Ieder nummer op Gone heeft volgens de artiest een verhaal, zijn eigen emoties en nemen je mee naar zijn verlangen en verdriet van intense liefde en de zelf-kant van het leven. Jacques Mees zal deze avond het voorprogramma verzorgen.

Bert Hadders brengt single uit: Ik Daans Deur
De lokale held Bert Hadders heeft samen met zijn Nozems een nieuwe Groningstalige single uitgebracht, Ik Daans Deur, volgens eigen zeggen als reactie op het demotiverende kunstbeleid van het huidige kabinet. Zijn antwoord op al die ontmoedigende bezuinigingen die muziek, dans, film, literatuur en andere kunsten als overbodige activiteiten zien: gewoon 'deur daansen'. Bij de single, die gratis te downloaden is, hoort een vooral voor Stadjers erg leuke videoclip:


Bert Hadders en de Nozems - Ik Daans Deur

Vinylweekend 25 en 26 november in de RKZbios
Op vrijdag 25 november is de aftrap van het Vinylweekend, een tweetal dagen die volledig in het teken van vinyl staat. In een aantal onafhankelijke platenzaken start dan de verkoop van aantal exclusieve vinyl releases in gelimiteerde opgaves. Ook zullen er die dag optredens zijn in Plato, De Jongens van Hemmes en Elpee. 's Avonds wordt in de RKZbios de Record Store Day documentarie Sound It Out gedraaid en de ultieme vinylgekkenfilm High Fidelity. Op zaterdag is er vanaf 14:00 in de kapel van de RKZbios een platenbeurs (ca. 150 m2). Hier is naast ruimte voor een groot aantal vinylhandelaren ook plek voor hobbyisten om vinyl te ruilen en/of te verkopen. Voor mensen die er die dag geen genoeg van kunnen krijgen is er de mogelijkheid om je in te tekenen voor een aansluitend VinylDiner in het RKZ-eethuisje. En om 's avond nog een keer Sound It Out en High Fidelity te kijken. Meer info: http://www.rkzbios.nl/vinyl-weekend-doublebill.htm

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen