Town of Saints op volle touren Town of Saints op volle touren

Gronings-Finse band tourt volop en brengt album in eigen beheer uit op CD

, Tekst: Douwe Numan

Town of Saints op volle touren

Gronings-Finse band tourt volop en brengt album in eigen beheer uit op CD

Tekst: Douwe Numan ,

Town of Saints heeft de wind goed in de zeilen. De afgelopen maanden tourde het duo door landen als Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland en zelfs Slovenië. De van oorsprong straatartiesten voelen zich met het touren als een vis in het water. Harmen Ridderbos vat de periode samen: “Het was een prachtige tijd waarin we veel hebben geleerd als band, en waarin we veel fantastische mensen hebben ontmoet.” De prachtige en leerzame tijd wordt gecompleteerd door het op cd uitbrengen van het album Never Sleep.

Town of Saints bestaat uit de Groninger Harmen Ridderbos (zang en gitaar) en de Finse Heta Salkolahti (zang en viool). Samen speelden ze ook in de voormalige band Stain on Teflon. In de formatie van Town of Saints spelen ze akoestische folk punk. Geboren als straatartiesten zijn ze primair gericht op live optredens en brengen ze geanimeerde, energievolle en meeslepende shows. Het samenspel leverde een eerste mini-album met zeven nummers op, getiteld Never Sleep, waarmee de band volop heeft getourd.



Het album Never Sleep werd initieel alleen digitaal beschikbaar gesteld maar door de grote belangstelling heeft de band besloten om het nu ook op cd uit te brengen. De cd wordt in eigen beheer verspreid. Aanstaande zaterdag speelt Town of Saints op het Melodica Festival in Hamburg, alwaar de cd zijn officiële release zal beleven. Daarna zal de cd via de website van de band en bij optredens verkrijgbaar zijn. De band is geenszins van plan om te pauzeren of op hun lauweren te rusten; de volgende tours staan al weer gepland en voor 2012 staat de opname van een gloednieuw album op de agenda.

Om de cd-release voor de thuisblijvers op te luisteren, publiceert de band tot zaterdag aanstaande iedere dag een videoclip van één van de nummers van het album en een aantal nieuwe nummers. Volg de Gronings-Finse Town of Saints op Facebook om de bijzondere clips te bekijken. Binnenkort volgt er een actie waarbij drie personen een speciale editie van het album kunnen winnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen