Jonge Harten Festival ook muzikaal de moeite waard Jonge Harten Festival ook muzikaal de moeite waard

Theaterfestival zorgt voor muzikaal licht in donkere dagen

, Tekst: Sam Woud

Jonge Harten Festival ook muzikaal de moeite waard

Theaterfestival zorgt voor muzikaal licht in donkere dagen

Tekst: Sam Woud ,

De dagen worden ras korter en kouder. De Sint is al weer in het land en de feestverlichting hangt al weer in de stad. Groningsch Peil bracht ons het laatste Grote Markt-muziekevenement van dit jaar. Nog even en we staan weer klappertandend van de kou een kerstboom uit te zoeken op de Vismarkt. Maar eerst krijgen we vanaf morgen het Jonge Harten Festival, die naast een uitgebreide theaterprogrammering ook een zeer interessant muziekprogramma heeft dit jaar

Theaterfestival zorgt voor muzikaal licht in donkere dagen

De dagen worden ras korter en kouder. De Sint is al weer in het land en de feestverlichting hangt al weer in de stad. Groningsch Peil bracht ons het laatste Grote Markt-muziekevenement van dit jaar. Nog even en we staan weer klappertandend van de kou een kerstboom uit te zoeken op de Vismarkt. Rest ons een aantal prangende vragen voor de rest van het jaar: Krijgen we weer een kerststalletje op het Waagplein? Verrijst er weer een mega-kerstboom op de Grote Markt en… komt het Jonge Harten Festival wederom met een goede, sfeerverhogende programmering?

Vrijdag aanstaande vindt al weer de veertiende editie van het Jonge Harten Theater Festival plaats. Dit jaarlijks terugkerende festival staat bol van vernieuwende performances, waaronder dansvoorstellingen, theatervoorstellingen en creatieve multimediaprojecten. Menigeen associeert het festival dan ook terecht met theater. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het Jonge Harten Festival ook een muziekprogrammering kent. Dit jaar brengt zij een hartverwarmend muziekprogramma met twee in het oog springende namen: Signe Tollefsen en Pien Feith.

Zaterdag aanstaande staan er meteen twee muzikale acts op het programma. Lolly Jane Blue bijt het spits af en staat met de voorstelling The Odyssey of Lolly Jane Blue in de Stadsschouwburg. Het is een crossover-project met betoverende soundscape's, fashion, video's en fraaie muziek. Dezelfde avond staat Signe Tollefsen in jazzcafé de Spieghel. September jongstleden kwam deze roodharige singer-songwriter met een nieuw en gevarieerd album op de proppen, getiteld Hayes, waarop ze haar vurige kant laat zien. Laat je verrassen maar bereid je voor op een zwoele avond. Zondagavond klimt de Belgische formatie Intergalactic Lovers op het podium in de Spieghel. Intergalactic lovers stond eerder op festivals als Motel Mozaique en Into The Great Wide Open en brengen rauwe pop met een donkere ondertoon.

Woensdag maakt Pien Feith haar opwachting in de Spieghel. Pien Feith heeft een bijzondere muzikale reis achter de rug op weg naar het vernieuwende geluid dat ze maakt. De verscheidenheid aan muziekstijlen die ze eerder bezigde, hoor je terug in haar huidige muziek: een mix van stijlen als singer-songwriter, indiepop, rock en elektronica. In mei stond ze in Vera als voorprogramma van Blaudzun en werd daar met haar debuutalbum Dance On Time goed ontvangen. Ook met sterke optredens op onder andere de Parade, Into The Great Wide Open en het Oerol Festival, wist zij indruk te maken en werd ze als uniek en zeer talentvol bestempeld. Komt dat dus zien en horen!

Donderdagavond staat een Nederlandstalige crossover van rap, rock en funk op het programma, gebracht door de jonge formatie F uit Den Haag. Zij spelen in de Spieghel voorafgaand aan de Magic Band, een bont gezelschap aan artiesten voortkomend uit de voorstelling Low yo yo stuff van het NNT. Zaterdag 26 november wordt het muziekprogramma afgesloten met een verrassingsoptreden in Vera. Vrijwel alle muziekoptredens zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Spieghel. Kijk op de site van het Jonge Harten Festival voor meer informatie.

Je kunt tijdens de donkere dagen alvast beginnen met bank-zitten en kaarsjes opsteken richting het einde van het jaar. Je kunt echter ook de komende week de stad in en je warmen aan het sfeerverhogende muziekprogramma van het Jonge Harten Festival!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen