De Fuckups presenteren nieuwe plaat in het Viadukt De Fuckups presenteren nieuwe plaat in het Viadukt

"Het heeft even geduurd"

, Tekst & Foto's: Harold Zijp

De Fuckups presenteren nieuwe plaat in het Viadukt

"Het heeft even geduurd"

Tekst & Foto's: Harold Zijp ,

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe plaat, Stuff, van de Groningse punkrockers De Fuckups gepresenteerd in het Viadukt. Een plaat die al drie jaar in de lucht hangt en waarvan de release diverse malen is uitgesteld. 3voor12/Groningen was er -uiteraard - bij.

"Het heeft even geduurd"

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe plaat, Stuff, van de Groningse punkrockers De Fuckups gepresenteerd in het Viadukt. Een plaat die al drie jaar in de lucht hangt en waar van de release diverse malen is uitgesteld. 3voor12 was er -uiteraard - bij.

Al sinds 2007 is er sprake van een nieuwe plaat van de Fuckups, en nu dan eindelijk is hij er. Waarom heeft het zo lang geduurd? Veel wijzer worden we niet van de hilarische powerpoint presentatie van gitarist Tuppus en "manager" Michael P. Hall. Wat we er wel van opsteken is dat het D akkoord wederom het meest is gebruikt en de staafdiagrammen geven ook aan hoeveel akkoordenwisselingen er zijn geweest en meer op zich zelf nuttige trivia.

Dan maar eens ons licht opsteken bij bassiste Marjan: "Een ellende was het, als er niet eentje van het dak lazerde was er wel een hartaanval" was wat we in de herrie ongeveer meekregen. Ziekte en ongevallen dus, een begrijpelijk excuus. Bovendien is inmiddels de oorspronkelijke gitarist John uit de band en vervangen door Joris.

Inmiddels staat het voorprogramma klaar: een bijzondere -eenmalige- reunie van de legendarische meidenpunkpopgarageband Sexy Dex die in de  jaren '90 flink van zich lieten horen. De vrouwen hebben nog niks aan power ingeboet, maar de twee gitaristes zijn dan ook nog steeds actief in de muziek. Erg leuk om ze nog eens live bezig te zien.

Dan is het tijd voor de Fuckups om van zich te laten horen. Ze spelen een prima set waarin de nieuwe plaat uiteraard centraal staat. Puntige punkrock - seventies style - brengt een vol Viadukt in beweging en zorgt voor de nodige hectische taferelen rond en op het podium.

Na afloop rest het inspecteren van de plaat: een 10" vinyl schijf met acht songs en een prachtige uitklaphoes waarvan alleen het bekijken van de plaatjes je al een half uur zoet houdt. Of het de muziek is, de vrouwen, of de door de band beschikbaar gestelde consumptiebonnen, we weten het niet meer, maar het wordt vrij laat en enigszins onvast ter been gaan we huiswaarts in de overtuiging dat Stuff een plaat is die niet  in je collectie mag ontbreken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen