Chef'Special: bakvismuziek in intieme sfeer

Huisband van De Wereld Draait Door staat in een uitverkocht Simplon

André Eggens ,

Alleen echte bofkonten konden binnen komen bij het lang uitverkochte concert van Chef’Special in Simplon door een plekje te bemachtigen op de gastenlijst. Toch lijkt deze Nederlandse hip-hop formatie vooral puisterige tienermeisjes aan te trekken die een glimp van frontman Joshua Nolet willen opvangen. Zijn de looks van Nolet dan het enige wat Chef’Special speciaal maakt?

Huisband van De Wereld Draait Door staat in een uitverkocht Simplon

Alleen echte bofkonten konden binnen komen bij het lang uitverkochte concert van Chef’Special in Simplon door een plekje te bemachtigen op de gastenlijst. Toch lijkt deze Nederlandse hip-hop formatie vooral puisterige tienermeisjes aan te trekken die een glimp van frontman Joshua Nolet willen opvangen. Zijn de looks van Nolet dan het enige wat Chef’Special speciaal maakt?

Op deze druilerige vrijdagavond staat er een lange rij voor de ingang van Simplon. In kleine groepjes mag iedereen naar binnen om de boel gestroomlijnd te houden. Als iedereen dan eindelijk binnen is doet Sacha Vee uit Nieuw-Zeeland een poging de volle zaal op te warmen. Haar jazzy stem gaat helaas verloren in het geroezemoes van het aanwezige publiek.

Dan is het tijd voor de hoofdact van vanavond: Chef’Special. Er wordt steeds harder gegild naar mate meer bandleden het podium betreden. Met zijn nonchalante Etnies muts steelt Notel de harten van de meisjes op de eerste rij. Ze liggen letterlijk aan zijn voeten als hij de zaal opdraagt een been of bil te zoeken om op te gaan liggen. Badend tussen stereotypische bakvissen zingt hij vrolijk verder. Ook worden opnamen gemaakt voor de nieuwe videoclip waarbij elke jongedame haar best doet graag om maar in beeld te komen zodra Nolet voorbij komt met zijn camera.

Deze formatie uit Haarlem is vooral bekend als huisband van De Wereld Draait Door en dit zal waarschijnlijk de reden zijn waarom het concert ruim van tevoren uitverkocht raakte. Populair door media-aandacht, niet omdat het nou zo’n muzikaal hoogstandje is. De combinatie van hip-hop, funk, rock en een vleugje reggae gemixt met electro klinkt heel aardig, maar echt speciaal of vernieuwend is het niet. Toch is het genoeg om een uitverkocht Simplon compleet uit haar dak te laten gaan. Tot op de achterste rij wordt er gedanst en gesprongen, zo hard dat er zelfs oorbellen verloren raken. Joshua weet het publiek goed te betrekken bij het optreden waardoor de sfeer lekker intiem blijft. Tot twee keer toe wordt er een toegift gegeven, want het publiek kan er geen genoeg van krijgen.