Uit De Klei Getrokken - Nr. 20: LichtTonen in USVA INTheater en cd-presentatie Klaske Oenema Uit De Klei Getrokken - Nr. 20: LichtTonen in USVA INTheater en cd-presentatie Klaske Oenema

Week 49

, Tekst: Anne Bouma & Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken - Nr. 20: LichtTonen in USVA INTheater en cd-presentatie Klaske Oenema

Week 49

Tekst: Anne Bouma & Ennio Wolsink ,

Deze week in Uit De Klei Getrokken even snel wat nieuwtjes over twee bijzondere optredens die vandaag (donderdag 8 december) zullen plaatsvinden: LichtTonen in USVA INTheater; cd-presentatie nieuwe album Klaske Oenema: Undecided Storm.

Week 49

Deze week in Uit De Klei Getrokken even snel wat nieuwtjes over twee bijzondere optredens die vandaag (donderdag 8 december) zullen plaatsvinden: LichtTonen in USVA INTheater; cd-presentatie nieuwe album Klaske Oenema: Undecided Storm.

LichtTonen in USVA INTheater
Vandaag vindt in de USVA LichtTonen plaats, georganiseerd door studenten van de opleiding Kunst, Cultuur en Media aan de RUG. De Groningse post-rock band A Liquid Landscape, dubstep-talent Posij en de Utrechtse Marlon Penn zullen die avond optredens verzorgen. Het evenement richt zich op een volledige beleving van de muziek door de artiesten neer te zetten in een volledige verduisterde zaal. De visuals van het collectief WERC zullen als enige te zien zijn. Al met al een interessante avond, en dat voor maar zes euro!  Aanvang: 20:00. Voor meer info zie: https://www.facebook.com/events/125740240863068/

 

CD-presentatie nieuwe album Klaske Oenema: Undecided Storm
Eveneens vandaag is in Vera vanaf de presentatie van het nieuwe album van Klaske Oenema, Undecided Storm. Oenema is een beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Rietveld Academie te Amsterdam, die haar poëtische teksten bij voorgaande optredens op onder andere Lowlands, Crossing Border en Noorderslag - maar ook in musea, galeries en literaire podia - heeft vergezelt met gedichten en geprojecteerde beelden van haar "handgemaakte knipselbeelden".

De cd Leaving This Room hoorde bij deze optredens/performances. Bij de nieuwe cd Undecided Storm ligt de nadruk volgens de artieste meer op de muziek, al kan het Vera-publiek alsnog een kunstzinnig optreden verwachten met een sobere begeleiding verzorgd door Harm Wierda (bekend o.a. van Harm's Fork en Planet Orange) en wederom poëtische en beeldende teksten. Jan Klug, MOAN en Martine Rademakers van de Sexton Creeps zullen deze avond ook acte de présence maken. Aanvang: 21:00, de entree is gratis (maandkaart is wel vereist).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen