Tips van de redactie: OOG Radio Top 1066

Stem op jouw lokale favoriet!

Niels Cornelis Meijer ,

Tussen Kerst en nieuwjaar staan veel radiozenders in het teken van best-of lijstjes. Een bekend voorbeeld is natuurlijk de Top 2000 van Radio 2. Echter, misschien wel
veel leuker, is de TOP 1066 van OOG Radio. Het is namelijk een lokaal initiatief en daar zijn we gek op bij 3VOOR12/Groningen. Daarom roepen we onze lezers op om te
stemmen op hun lokale favorieten.

Stem op jouw lokale favoriet!

Tussen Kerst en nieuwjaar staan veel radiozenders in het teken van best-of lijstjes. Een bekend voorbeeld is natuurlijk de Top 2000 van Radio 2. Echter, misschien wel veel leuker, is de TOP 1066 van OOG Radio. Het is namelijk een lokaal initiatief en daar zijn we gek op bij 3VOOR12/Groningen. Daarom roepen we onze lezers op om te stemmen op hun lokale favorieten.

Breng jouw stem uit op www.oogtv.nl/top1066. Een rondje mailen langs de redactie van 3VOOR12/Groningen leverde alvast de volgende tips op.

Dope D.O.D. – What Happened
Niels Cornelis Meijer: "Meerdere redactieleden tipten deze track, dus deze staat met stip bovenaan. En terecht, want de ruige hiphoppers veroverden dit jaar bijna vanuit het niets de wereld."
Ennio Wolsink: "De grote YouTube-hit What Happened heeft op significante wijze geholpen de internationale carrière van deze lokale hiphop grootheden te lanceren. Binnen drie kwart jaar vroegen ruim vijf miljoen mensen over de hele wereld zich af 'What happened?' toen bleek dat Dope D.O.D. hun speakers had opgeblazen en reeds samen met Limp Bizkit in Europa en met Korn in de VS had getourd. No big deal."
Richard Hoekstra: "Omdat ik niet van dit genre gecharmeerd ben, maar het toch niet uit m'n kop krijg. Mijn kids hebben het inmiddels ook ontdekt. Alles klopt: het nummer, de clip, de sfeer."

Mr Wallace – Just Friends
Niels Cornelis Meijer: "Wie weleens een optreden van ska band Mr Wallace heeft gezien, weet dat je daarbij niet stil kunt blijven staan. Dansen met je donder! DANSEN! Saillant persoonlijk detail: een datum voor een bruiloft hebben we nog niet (op zijn vroegst over een paar jaar), maar Mr Wallace is laatst al gevraagd om te komen spelen. Top live band met lekkere liedjes."

VENcE – 19-Six
Ennio Wolsink: "Deze folkband heeft onlangs zijn debuutalbum uitgebracht met een grote hoeveelheid verborgen parels die door veel meer mensen ontdekt moeten worden. Een van die parels is het bombastische nummer 19-Six met epische arrangementen, indringende zang en een zeer opvallende, hartverscheurende viool."

Krause – Soaring Through The Starlight
Richard Hoekstra: "Luister en dan hoef ik niets meer uit te leggen."

Kraantje Pappie - Waar Is Kraan
André Eggens: "De eerste clip van het nieuwe album van Kraantje dat geproduceerd werd door Noisia."

Noisia - Machine Gun
Niels Cornelis Meijer: "Als je een lijstje maakt met muziek uit Groningen, dan mag Noisia niet ontbreken. Sterker nog, verderop in de lijst kom je ze weer tegen."

Awkward I - Let's Get Ready To Die
Wymer Praamstra: "Awkward I kwam met Everything on Wheels op de proppen, het tweede album van Djurre de Haan. Dit vind ik een van zijn beste nummers en misschien zelfs een potentiële hit."

Enthousiaste Gasten – Night Of The 1000 Trumpets
Niels Cornelis Meijer: "Techno. Groningen is momenteel hard bezig zichzelf op de kaart te zetten met feesten, locaties en artiesten. Enthousiaste Gasten timmeren al wat langer aan de weg en verdienen het daarom keihard om een plekje te krijgen in de Top 1066."

Tyler's Gone – Alone
Richard Hoekstra: "Tyler’s gone won de POPgroningen Talent Award 2011."

Sascha Elisah – Sunshine
Richard Hoekstra: "Sascha Elisah gaf het mooiste optreden bij de POPgroningen Talent Award. Poptempel Simplon verstilde toen zij met haar gitaar het publiek betoverde."

Eklin – Belled
Wymer Praamstra: "Niet echt Gronings, maar wel uit het hoge Noorden, is Eklin. De leden, ook bekend van wijlen Bonne Aparte en Adept, hebben met Eklin een plaat, Onwa, uitgebracht dat wonderlijk natuurlijk en innovatief is. Belled is een van de hoogtepunten van deze plaat."

Traumahelikopter - Maze City
Wymer Praamstra: "Mond houden en knallen. Traumahelikopter is de beste punkband uit Groningen op dit moment."

Noisia – Thursday
Ennio Wolsink: "Zeker niet de meest bekende track van Noisia, maar wel een met een fantastisch sereen intro en een drop in de beat dat werkelijk waar 'massive' is. Noisia op zijn best."
André Eggens: "Elk nummer van Noisia is een aanrader."

Sexton creeps – God Is An Audience Too Divine To Clap
Wymer Praamstra: "Een van de beste bands uit Groningen en dit is wat mij beteft een van de beste nummers van de nieuwste plaat."

Wolvon - Shitpuppy
Wymer Praamstra: "Wolvon bestaat nog maar net, maar hun korte EP staat vol goede ideeën en de stijl is fris, potentieel een topper."

Rococo - Mind Explosions
André Eggens: "Stevig aan de weg timmerend trio dat catchy popliedjes maakt. Mind Explosions hoef je maar één maal te horen en de volgende keer sta je het refrein al mee te zingen."

Duizend – Winkelen
Wymer Praamstra: "Duizend is Gijs Deddens uit Groningen. Bekend van onder andere kunstenaarscollectief Owsum, zijn Lekker Kut Platenmaatschappij en muzikaal project Vakantie. Het cd’tje van Duizend is gratis te downloaden op Samling (net zoals alle andere releases van het label overigens) en staat vol intrigerende ambient met af en toe een scherp randje, zoals bij Winkelen."

We hopen dat we jullie genoeg inspiratie hebben gegeven om een stem uit te brengen op www.oogtv.nl/top1066!

OPROEP AAN DE ARTIESTEN
Staat jouw nummer in deze lijst? Om jouw nummer in de Top 1066 af te kunnen spelen hebben ze bij Oog Radio een MP3'tje nodig. De kans is groot dat deze nog niet in de database staat van Oog Radio.
Een MP3 kun je sturen naar: top1066@3voor12groningen.nl. Wij zorgen ervoor dat deze aankomt. In de komende weken gaan we artiesten van wie we geen muziek hebben benaderen, maar het scheelt uiteraard werk als je dit naar ons stuurt. Alvast bedankt!