Partiboi en BlackboxRed bouwen een leuk feestje in het Viadukt

..en er wordt een armbandplaat gepresenteerd

Tekst en foto's: Harold Zijp ,

Een volle avond in het Viadukt want er staan maar liefst drie acts geprogrammeerd. En dan is er ook nog de release van een plaat op armand en een videoclip. 3VOOR12/Groningen rukte zich uiteraard los van de sofa, de kachel en El Clásico op tv en ging poolshoogte nemen.

..en er wordt een armbandplaat gepresenteerd

Een volle avond in het Viadukt want er staan maar liefst drie acts geprogrammeerd. En dan is er ook nog de release van een plaat op armand en een videoclip. 3VOOR12/Groningen rukte zich uiteraard los van de sofa, de kachel en El Clásico op tv en ging poolshoogte nemen.

Het druilerige weer en voetbal op tv weerhouden de  popliefhebbers gelukkig niet van een bezoekje aan het Viadukt, de oefenruimte die tevens een intieme popzaal herbergt. Het spits wordt afgebeten door LPG "Light" zoals het wordt aangekondigd want het gaat hier om twee leden van de bekende Groningse band die op intiem acoustische manier wat LPG liedjes brengen. Als ze dat samen doen is het hier en daar erg mooi, met name door de loepzuivere samenzag, apart is het wat té verstild.

Verstild is het zeker niet bij de technopoppers van Partiboi. Allereerst wordt er een gloednieuwe videoclip gepresenteerd en daarna nog  de nieuwste geluidsdrager: een usb stick die is verwerkt in een armband. Origineel!  Wie zich de vroege jaren '80 nog kan herinneren zal zeker veel herkennen in het werk van Partiboi, zelf veteranen uit meerdere bands, maar ze brengen de combi van punk, pop, techno en dansmuziek met een verbetenheid en urgentie die overtuigt. De zaal wordt in ieder geval steeds onrustiger.

Daarna zijn het de Friezen van BlackboxRed die het feestje compleet maken met hun hyper actieve rockmix. Dit duo is nog jong maar komt snel en goed. Who needs the Ting Tings when we've got BlackboxRed? Na een korte maar heftige set wordt er een toegift afgedwongen en hebben we in stief drie uurtjes drie hele leuke acts aan het werkt gezien. Voorwaar een goed alternatief voor Real Madrid  - Barcelona of de zoveelste gelikte talentenjacht op tv.