Uit De Klei Getrokken - Nr. 1 Uit De Klei Getrokken - Nr. 1

Week 38

, Tekst: André Eggens & Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken - Nr. 1

Week 38

Tekst: André Eggens & Ennio Wolsink ,

Jawel, een spiksplinternieuw onderdeel van de 3VOOR12/Groningen website. Het is de bedoeling om wekelijks een stuk te plaatsen met nieuws over artiesten, bands, evenementen en andere zaken uit de provincie Groningen waarvan wij denken dat het extra aandacht verdient: Uit De Klei Getrokken

Week 38

Jawel, een spiksplinternieuw onderdeel van de 3VOOR12/Groningen website: Uit De Klei Getrokken. Het is de bedoeling om wekelijks een stuk te plaatsen met nieuws over artiesten, bands, evenementen en andere zaken uit de provincie Groningen waarvan wij denken dat het extra aandacht verdient. Dus speel je bijvoorbeeld in een band en worden jullie genomineerd voor een Grammy Award, laat het ons weten. Maar ook als je besluit om van je woonkamer een concertzaal te maken maar de OOR weigert om je concerten te vermelden, laat het ons weten. Het e-mailadres is onder dit stuk te vinden.

We beginnen deze keer met te wijzen op een beattape gemaakt door Duke Hugh genaamd Beattape Summer 2010. Duke Hugh is de alias van Hugo Veeger en hij is onder andere bekend als producer van producerscollectief 10Kilobeats, gitarist van reggaeband De Dubbende Mannen en als rapper van De Euroshoppers. De beattape is hier gratis te downloaden: http://dukehugh.bandcamp.com.

Iets anders dat deze week aandacht verdient is het gratis festival Plato Planet in de Oosterpoort op zondag 26 september. Het is alweer de derde keer dat platenzaak Plato dit met de Oosterpoort organiseert en er zullen deze keer over vier podia verspreid een hele rits aan Nederlandse bands spelen. Naast optredens bekijken kun je meedoen met de Plato Popquiz en ook is er ruimte om handtekeningen te scoren want alle bands houden een signeersessie. Onder andere de volgende bands zullen hun opwachting maken: Beans And Fatback, Cool Genius, Lavalu, Goslink, Dez Mona, I Am Oak, Upsessions, Flux, Bert Hadders en de Nozems en dus nog veel meer. Het festival begint om 15.00 en duurt tot ongeveer 22.00. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar bij Concerto, Plato en bij de Coffee-Company. Op de dag zelf kosten de kaarten bij de Oosterpoort 5 euro.

We sluiten af met een bericht over Zwemfest, de achtste editie alweer, wat zal plaatsvinden a.s. donderdag op 30 september in Simplon. Dit gezellige muziekfestival georganiseerd door de aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden studieverenigingen VIP (Psychologie), GHD Ubbo Emmius (Geschiedenis) en GLV Idun (Levenswetenschappen) belooft een geweldig feestje te worden met noemenswaardige optredens. Zo zullen in de grote zaal beneden A Silent Express, Growlin' Love and Pain, Rococo, Twiggy Sleaze en Woot optreden. In de bovenzaal zullen de singer-songwriters Stain On Teflon en Thijs Augusteijn hun nummers ten gehore brengen. Het festival begint om 20:00, het eerste optreden (van Twiggy Sleaze) begint om 20:30. Leden van de eerdergenoemde drie studieverenigingen kunnen voor 5 euro naar binnen, niet-leden voor 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Elpee of Plato.

Heb je tip voor de redactie voor de volgende Uit De Klei Getrokken, de nieuwste rubriek van 3VOOR12/Groningen waarin Groninger muziek extra in het zonnetje wordt gezet? Stuur dan even een mailtje naar redactie@3voor12groningen.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen