Radius cd presentatie Radius cd presentatie

Degelijke allround rockavond in Vera

, Niels Meijer (tekst en foto's)

Radius cd presentatie

Degelijke allround rockavond in Vera

Niels Meijer (tekst en foto's) ,

Radius is een degelijke rock band uit het Groningse Grootegast. De band is al jaren goed bezig en de cd kan beschouwd worden als een kroon op hun prestaties tot nu toe.

Degelijke allround rockavond in Vera

Radius is een degelijke rock band uit het Groningse Grootegast. De band is al jaren goed bezig en de cd kan beschouwd worden als een kroon op hun prestaties tot nu toe. De kracht van de band is de manier waarop invloeden van andere bands samengesmolten worden tot een eigen sound. Wie Muse, U2 of The Killers wil horen komt niet bedrogen uit. Wie Radius wil horen komt gelukkig ook tot zijn recht. Vooral op het podium is goed te zien dat de muziek uit het hart komt.

De avond in Vera wordt geopend door The Dance uit Utrecht. Een band waarbij je ook een stuk muziekgeschiedenis terughoort. Ergens tussen The Cure, David Bowie en Daft Punk in. De zanger vindt dit een groot compliment maar de band is daar verder totaal niet mee bezig. Op het podium is de band vooral zichzelf en geniet het van het optreden. Het publiek geniet ook maar heupwiegt wat op een afstandje. The Dance doet zijn naam eer aan. Zanger Quin lijkt de muziek soms letterlijk te belichamen met zijn mimiek. Bij het laatste nummer benut hij de lege dansvloer voor een dansje. Chapeau.

Ondanks wat geklooi met het geluid begint Radius voortvarend. De band heeft zin in de albumpresentatie en iedereen mag dat weten. Universal Love Code is met toewijding en hard werken tot stand gekomen. Het laatste ingrediënt van Radius is liefde voor rockmuziek, dat ook inderdaad vaak een universele code voor liefde is. De muziek is strak gespeeld en komt zoals gezegd uit het hart.

Daarnaast is zo'n albumpresentatie een bedankje voor iedereen die direct of indirect heeft meegeholpen aan het album. Aan deze dankbaarheid wordt aan het eind van het optreden extra lading gegeven. Zanger/gitarist Johan Faber laat zich even heerlijk gaan met de effectapparatuur totdat de laatste tonen uitgestorven zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen