Nobunny zet verjaardagsfeestje op z'n kop Nobunny zet verjaardagsfeestje op z'n kop

Loud Squirt en Traumahelikopter ook van de partij

, Tekst en foto's: Harold Zijp

Nobunny zet verjaardagsfeestje op z'n kop

Loud Squirt en Traumahelikopter ook van de partij

Tekst en foto's: Harold Zijp ,

Al zeven jaar lang viert Robert van der Giesen, lokale punkheld en voormalig Stipjes en Hot Pockets ster, zijn verjaardag in Vera met een paar bandjes uit de garagerock of punk-hoek. Ook deze keer beloofde het amusant te worden met lokale, Nederlandse én Amerikaanse inbreng. 3VOOR12/Groningen dompelde zich onder in het feestgedruis

Loud Squirt en Traumahelikopter ook van de partij

Al zeven jaar lang viert Robert van der Giesen, lokale punkheld en voormalig Stipjes en Hot Pockets ster, zijn verjaardag in Vera met een paar bandjes uit de  garagerock of punk-hoek. Het is een traditie die ons inmiddels legendarische optredens van onder andere de Black Lips en Mojomatics hebben opgeleverd. Ook deze keer beloofde het amusant te worden met lokale, Nederlandse én Amerikaanse inbreng. 3VOOR12/Groningen dompelde zich onder in het feestgedruis.

De jonge honden van Loud Squirt uit Drenthe beten het spits af. Punkrock zoals het bedoeld is met een lekkere brutale attitude en de nodige foutjes in de uitvoering. Maar die jongens kunnen verder verdomd goed spelen. Ook altijd leuk om twee broers in de  band te hebben, dat levert meestal een interessante chemie op.  Daar gaan we vast nog meer van horen.

Traumahelikopter, ook uit de buurt, en waarschijnlijk beïnvloed door de dagelijks overvliegende wentelwiek van het UMCG, kwam in de "garage-opstelling" van twee gitaren en drums het podium op. Dit levert altijd net een iets andere sound op dan bands met een bassist en het pakte dit keer goed uit. Lekker puntig en refererend aan bijvoorbeeld de Dirtbombs en The Gories.   

De hoofdact was natuurlijk Nobunny uit de Verenigde Staten, Oakland om precies te zijn. Een enigszins weirdo figuur met masker op die een hele energieke live-set neerzet met zijn begeleidende band. Liedjes wederom in de punkhoek met garage-tic en een scheutje glamrock en powerpop, maar vooral heel beweeglijk en, tja, huppelend.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen