Drive Like Maria: instappen en scheuren maar Drive Like Maria: instappen en scheuren maar

Riemen vast voor een stevig potje rock in Vera Groningen

, Hedwig Hibma (tekst) Coen Hoogma (fotografie)

Drive Like Maria: instappen en scheuren maar

Riemen vast voor een stevig potje rock in Vera Groningen

Hedwig Hibma (tekst) Coen Hoogma (fotografie) ,

De ster van Drive Like Maria is snel rijzende. Een tournee in Noord-Amerika en optredens op Eurosonic Noorderslag en in De Wereld Draait Door zijn al achter de rug voordat afgelopen maart het debuutalbum Elmwood verschijnt. Vanavond laat de band in Vera zien hoe je een lekker potje rockt

Riemen vast voor een stevig potje rock in Vera Groningen

Een dag voor de release van het debuutalbum Elmwood (PIAS) is de Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria te gast in De Wereld Draait Door. In het gesprekje met Matthijs van Nieuwkerk vertelt gitariste Nitzan Hoffmann dat ze in Noord-Amerika hebben getourd, nadat ze de Global battle of the bands hadden gewonnen. Voor het liedje “Die A Little More” waren ze nog op zoek naar een zangeres. Liefst een zangeres met een typisch jaren zeventig geluid. Via via komt de band in contact met de Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian en het lukt ze haar te strikken om het nummer in te zingen.
 
Hoe snel kan het gaan met een band? In januari speelde Drive Like Maria op Eurosonic Noorderslag. Bovendien is onlangs bekendgemaakt dat het drietal op 23 juni in de Amsterdam Arena het voorprogramma is van AC/DC! De clubtour in Nederland en België is hiervoor een mooie vingeroefening. Vanavond eerst maar eens laten zien wat ze kunnen in Vera.
 
Drive Like Maria bestaat uit Bjorn Awouters (drums& vocals), Nitzan Hoffmann (gitaar) en Robin Van Saaze (bas). Een vrouw op basgitaar is een bekend beeld, maar een vrouwelijke gitariste kom je niet dagelijks tegen. Verborgen achter een lange bos haar leeft Nitzan zich helemaal uit. In het publiek zijn bemoedigende knikjes te bespeuren van mannen die onder de indruk zijn van haar gitaarspel. Haar stem laat geen goede indruk achter, maar gelukkig zingt ze slechts sporadisch een stukje mee.

Op hun MySpace noemt de band onder meer Frank Zappa, Queens Of The Stone Age en Foo Fighters als invloeden en die hoor je zeker terug in de (stoner)rock van het drietal. De hitgevoeligheid van de Foo Fighters vind je bijvoorbeeld in “I'm on a train”. Wat ook lekker blijft hangen is het deuntje van “License To Kill”, wat overigens veel weg heeft van Queens of the Stone Age. Vernieuwend is Drive like Maria niet. Een goede rockband met een prima debuutalbum echter wel.  

De band begint als drietal, maar na een paar nummers komt Bjorn achter het drumstel vandaan en neemt zijn plaats in als leadzanger. Nu hij staat klinkt zijn stem veel krachtiger en kan hij lekker uithalen. Drive Like Maria scheurt een uur lang door Vera. De laatste drie nummers vormen de toegift. Hier horen we eerst de hit Paper Planes van M.I.A, wat een verrassende maar goede keuze is. De band sluit af met de knaller Fist Full Of Bananas. Voor een heerlijk avondje rocken weet je wie je moet bellen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen