De Lucky Fonz III onemanshow; een jongen met gitaar en vleugel is meer dan genoeg De Lucky Fonz III onemanshow; een jongen met gitaar en vleugel is meer dan genoeg

Intimiteit, een veelzijdig repertoire en snelle grappen vormen de perfecte show

, Sander Nieuwenhuijsen

De Lucky Fonz III onemanshow; een jongen met gitaar en vleugel is meer dan genoeg

Intimiteit, een veelzijdig repertoire en snelle grappen vormen de perfecte show

Sander Nieuwenhuijsen ,

Twee singer-songwriters uit Amsterdam vullen de zaterdagavond in de Kleine Zaal van de Oostpoort. The Woodwards en Lucky Fonz III vervelen dankzij diversiteit en humor geen moment

Intimiteit, een veelzijdig repertoire en snelle grappen vormen de perfecte show

Otto kondigt zijn vriend en vanavond voorprogramma the Woodwards zelf in eigen stijl aan en gaat vervolgens snel in de zaal zitten. Peter Schuyff (the Woodwards) en Otto Wichers (Lucky Fonz III) hebben een speciale band opgebouwd en zien elkaar als mentor in de muziek. The Woodwards bewijst naast gerenommeerd kunstenaar ook een bijzonder goede muzikant te zijn. De zaal luistert muisstil naar de verhalen die the Woodwards vertelt in zijn teksten met minimale begeleiding op de gitaar. Deze man met donkere stem vergeet je niet snel.

Er zijn vanavond alleen zitplaatsen in de kleine zaal van de Oosterpoort en aangezien weinig stoelen leeg blijven lijkt geen concurrentie te zijn met Bløf. De gecreëerde afstand tot het publiek weet Lucky Fonz echter op veel manieren te vullen. Zo mag iedereen die iets kwijt wil zijn vinger opsteken.

Otto Wichers relativeert het succes en media-aandacht van het afgelopen jaar met grappen. Het is duidelijk dat de muziek nog altijd op de eerste plaats staat. Het bijzondere is dat hij in elke zaal, zelfs op Lowlands, een intieme sfeer weet te creëren. Zo komen de nummers nog beter tot hun recht. Tussendoor vertelt hij over de tijd in Groningen, waar de meeste nieuwe nummers geschreven en opgenomen zijn. Hij reageert snel en gevat op alle input uit de zaal, van ‘gezondheid’ tot een gevatte grap. En tijdens de pauze halverwege de set drinkt hij rustig een biertje aan de bar.

Met de laatste CD ‘A Family Like Yours’ erbij, beschikt hij over een ruim en divers repertoire, van melancholisch tot pop. Keuze genoeg dus, het publiek wordt dan ook betrokken bij het tot stand komen van de set. Er wordt gestemd en er kunnen verzoekjes gedaan worden. Groningen won het overigens net van Enschede in de wedstrijd meezingen en -fluiten van alle voorgaande clubshows.

Lucky Fonz III weet zowel de viertienjarige meisjes die hem van TV kennen aan te spreken, als hun ouders die mee gaan. Samen met the Woodwards vult hij de avond op een manier die geen moment verveelt. Vader en moeder drinken na afloop een wijntje, terwijl hun dochter in de rij staat voor een handtekening. Na de zomer komt hij met de theatertour terug naar de Oosterpoort, waarschijnlijk ook met Nederlandstalig werk.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen