Zuco 103 gooit de heupen los Zuco 103 gooit de heupen los

Lage opkomst staat mix van exotische muziek met dance niet in de weg

, Tiemen Hiemstra (tekst); Paul de Groot (foto's)

Zuco 103 gooit de heupen los

Lage opkomst staat mix van exotische muziek met dance niet in de weg

Tiemen Hiemstra (tekst); Paul de Groot (foto's) ,

Zuco 103 soundsystem is de dance variant op de brazil jazzy band Zuco 103. Vanavond staan ze voor een (nog niet eens) half gevuld Simplon, maar dat kan hen niets schelen. Energiek zetten ze hun zogenoemde Brazilelectro in en een tijdje later staat heel Simplon te dansen alsof ze allemaal de salsa kunnen

Lage opkomst staat mix van exotische muziek met dance niet in de weg

 
 
Vooraf wist iedereen al dat het een feestje zou worden in Simplon. Zuco 103 soundsystem neemt namelijk de brazilian jazz van Zuco 103 samen met populaire ritmes als drum’n bass en kneedt dat tot een geweldig vrolijke dance act. Maar toch gaan we even twijfelen als we merken dat de zaal nog niet eens half gevuld is. ‘Zou dit het feest kunnen verpesten?’ Gelukkig niet! Tijdens het concert blijkt dat die twijfel nergens goed voor was. Wat minder zielen zorgt bij deze Amsterdamse band absoluut niet voor minder vreugd!
 
Dat het feest toch komt, begint bij de band zelf. Ze staan te spelen alsof ze voor een vol stadion staan. Ze lachen naar elkaar en hebben er lol in. Vooral de van oorsprong Braziliaanse frontvrouw Lilian Vieira barst van het enthousiasme. Vijf minuten lang heeft ze soms niets te zingen, maar toch blijft ze de meest aanwezige op het podium. Ze danst de hele avond door zonder ook maar één keer pauze te nemen. Haar vrolijkheid is zo aandoenlijk, dat we al helemáál verkocht zijn als ze ons ook nog eens verteld hoe lief we zijn.
 
Maar de belangrijkste feestfactor van de avond is toch de muziek zelf. Denk aan een zomerse jazz piano, zorgeloze baslijntjes, swingende ritmes en een Braziliaanse stem, doe daar vervolgens dance door heen en je zult misschien een idee hebben van hoe swingend het is. Na een paar nummers warmlopen gaat het publiek dan ook helemaal uit zijn dak. Met name bij nummers waar drum’n bass ritmes in zitten.. Daarbij komen de voetjes niet eens meer áán de vloer.
 
Zuco 103 weet hoe het een feestje moet bouwen. In het begin was het voor de bezoekers misschien een beetje onwennig, al die ruimte. Maar al gauw raakte het publiek opgeslokt in de muziek en wist het juist heel goed al die ruimte te gebruiken. Simplon gooide de heupen los.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen