Nieuwe dubstep avond in Vera: Free Bass Nieuwe dubstep avond in Vera: Free Bass

The Others, Gumnaam (live met sitar) en Bassmachine on stage!

, André Eggens (tekst) Foto's: André Eggens, Eva Waterbolk

Nieuwe dubstep avond in Vera: Free Bass

The Others, Gumnaam (live met sitar) en Bassmachine on stage!

André Eggens (tekst) Foto's: André Eggens, Eva Waterbolk ,

Niet het Mexicaanse griepvirus waart door de stad, maar het dubstepvirus! Vera begint vrijdag 11 december met Free Bass, met onder anderen de regelmatig bij het prestigieuze Londese Club Fabric opererende The Others

The Others, Gumnaam (live met sitar) en Bassmachine on stage!

Niet het Mexicaanse griepvirus waart door de stad, maar het dubstepvirus! Hebben ze in Simplon de succesvolle Dub & Dwars feestjes, in Vera beginnen ze vrijdag 11 december ook met een avond onder de naam: Free Bass. Volgens het persbericht gaat er tijdens deze avonden niet alleen dubstep gedraaid worden maar ook andere bassline geörienteerde muziekslijlen.

De initiator van de avonden is de Groninger dj Thee J Johanz. Hij zal deze eerste avond zelf ook acte de présence geven onder zijn dubstep alias Bassmachine. Een andere (ex) Groninger die deze avond zal aantreden is Gumnaam. Wie op de laatste Clash in de Oosterpoort in de dubstepkelder is geweest zal hem zich nog goed herinneren. Hij hakte er die avond namelijk flink op los (net als de eveneens aanwezige Bassmachine trouwens). Hij bracht onlangs een mini-cd getiteld Riddim And Culture uit en de kans is groot dat we nog veel van hem gaan horen als hij zo door gaat. Op de flyer staat vermeld dat hij deze avond live zal draaien met een sitar, dus dat belooft wat.

De hoofdact van de avond is het Engelse The Others. Ze brengen platen uit op het uiterst hippe Dub Police label en ze staan er om bekend dat ze een verpletterende indruk achterlaten.
Genoeg redenen dus om vrijdag aanstaande een bezoekje te brengen aan de Vera. Vergeet je crowdsurfhelm niet.....

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen