Knaller set van The Others op Free Bass Knaller set van The Others op Free Bass

Ondanks de geringe opkomst ging het goed los

, André Eggens (tekst en foto's)

Knaller set van The Others op Free Bass

Ondanks de geringe opkomst ging het goed los

André Eggens (tekst en foto's) ,

Vera en dubstep: een nieuwe combinatie. Het was nog niet zo druk, maar de stemming zat er goed in. Met de eerste Free Bass wordt een veelbelovend visitekaartje achter gelaten

Ondanks de geringe opkomst ging het goed los

Vera en dubstep: een combinatie die je misschien niet snel verwacht. Aan de andere kant: de Breakfast-avonden lopen als een trein, dus zo vreemd is het nou ook weer niet.  
De opkomst was bij aanvang wel even schrikken (een man of tien) maar gaandeweg druppelden er toch meer mensen binnen. Een volle bak is het zeker niet geworden maar zoals gezegd, alle begin is moeilijk en de mensen moeten Free Bass ook even leren kennen. Dat komt in de toekomst vast wel goed.

Aan de muziek kan het zeker niet hebben gelegen. Free Bass werd geopend door Dj Laxmi en die zette gelijk de toon van de avond: snoeiharde dubstep. Vervolgens was het podium van Gumnaam en die maakte er meteen een feestje van door met een sitarspeler en een mc op de proppen te komen. De muziek van Gumnaam is hierdoor absoluut geen standaard dubstep. Vele invloeden zijn terug te horen, zoals bijvoorbeeld reggae en dub. Hij wist het publiek goed op te zwepen en zette een zeer strakke set neer. Na afloop van zijn optreden zag je een hoop mensen met zijn Riddim & Culture EP rondlopen dus het werd gewaardeerd.

Hierna was het tijd voor The Others. Een grote naam met vele releases op het Dub Police label van dubstepkoning Rusko. Ook draaien ze geregeld in de fameuze club Fabric in Londen. Vera had de eer om ze het eerste podium in Nederland te bieden. Ze openden rustig maar bouwden gestaag op naar een knaller van een set waarop het publiek behoorlijk uit zijn dak ging. De heren maakten hun reputatie volledig waar.

De afsluitende dj was Bassmachine. Achter deze alias gaat de host en organisator van de avond schuil: Thee J Johanz. Het leek een ondankbare taak om na het geweld van The Others de boel over te nemen maar dat kwam helemaal goed. Bassmachine ging gewoon verder met knallen en beuken en wist het publiek aan het dansen te houden. Hij liet horen dat hij goed weet wat er gebeurt in de dubstepwereld want er kwam een gevarieerd en boeiend scala aan platen voorbij.

Al met al toch een zeer geslaagde avond, ondanks de matige opkomst.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen