Groninger muziekscene zamelt geld in voor bestrijding malaria Groninger muziekscene zamelt geld in voor bestrijding malaria

Moeten we een nummer aanvragen? Dan vragen we gewoon onszelf aan toch?!

, Matthijs Sorgdrager, foto's Henx

Groninger muziekscene zamelt geld in voor bestrijding malaria

Moeten we een nummer aanvragen? Dan vragen we gewoon onszelf aan toch?!

Matthijs Sorgdrager, foto's Henx ,

De voorbereidingen zijn al begonnen en het gaat nu definitief gebeuren. Het glazen huis komt naar Groningen. Logisch want wat gaat hier nou boven? Maar ook een reden voor de muziekscene om eens flink uit te pakken. 3voor12-Groningen sprak met twee initiatiefnemers.

Moeten we een nummer aanvragen? Dan vragen we gewoon onszelf aan toch?!

 

Achttien december is het zover. Het Glazen Huis komt naar “stad”. Dit jaar in het teken van malaria. Iedere dertig seconden sterft een kind aan deze ziekte. 3FM DJ’s vasten van achttien december tot 24 december om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor malaria.

In ruil voor een donatie een plaatje aanvragen. Het concept is elk jaar een bron van inspiratie. Zo laten anorexia patiëntes zich sponsoren: voor elke ons die ze aankomen ontvangen ze geld. Een dubbel goed doel dus. Maar natuurlijk laat de muziekscene in de stad ook van zich horen. Zo doneert Simplon de garderobe-opbrengst van Machtig vs. Dub en Dwars en de gehele winst van Partysquad & Friends aan het goede doel maar er zijn ook initiatieven, speciaal georganiseerd voor Serious Request.

Zoals Serious Salsa Request, op zaterdag 19 december in Plaza Danza, Boterdiep 20a. Voor dit initiatief sloegen zeven Groningse dansscholen hun handen ineen en bereidden een swingende avond vol dansen, workshops en demonstraties voor. Zumba, zouk, merengue, salsa, reggaeton, er komt van alles voorbij, op alle niveaus.

Mede-organisator Iris Engelsman lijkt er zin in te hebben: “We hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel maar het wordt natuurlijk ook een hele leuke avond. Ook lekker toegankelijk voor mensen die nog niet kunnen dansen, ze kunnen wat ze hebben geleerd in de workshops meteen in de praktijk brengen op de dansvloer!" De kaartverkoop loopt trouwens ook lekker.

De reeds 200 verkochte kaarten à zeven euro per stuk lijken een behoorlijke donatie te gaan opleveren, maar de kaartverkoop is niet de enige manier. Engelsman: “De aanwezigheid van de mensen is per definitie al een bijdrage aan het goede doel, alle extra donaties op de avond zelf zijn welkom. Zo organiseren we een loterij waar je tegen elk bedrag een lootje kan kopen. De prijs is een privé-dansleraar, waar die avond mee gedanst kan worden. Ook is er een fotocorner, waar je door een professionele fotograaf een portretfoto van jou en je vrienden of je danspartner kunt laten maken."

"Welk nummer we gaan aanvragen? Ohja dat staat er natuurlijk tegenover hè! Ik denk dat het een nummer van Juan Luis Guerra wordt. El Niagara en Bicicleta. Voor de geïnteresseerden: het is de mooiste merengue ooit."

Ook de opleiding Kunst, Theater en Media laat van zich horen met de compilatie cd: December's Soundtrack. Een compilatie cd met zeven kerstnummers(!) waaraan verschillende bandjes van de opleiding meewerken. Zo ook de Groningse band Bad Mojo.

Bad Mojo-bassist Stefan Kooij over het project: “Er zijn sowieso al 200 cd’s verkocht. Hopelijk verkopen we vanavond tijdens het optreden nog meer. We nemen die cd’s altijd mee naar optredens maar ze zijn ook gewoon te koop op Bol.com en Musicstore.” Het Glazen Huis lijkt flink binnen te gaan lopen dankzij dit project. Kooij weet het niet precies maar rekent: “Een cd kost 7,95 en de productiekosten liggen op ongeveer 4 euro. De opbrengst zal dan toch wel rond de 800 euro liggen.”

De vraag welk nummer ze aan willen vragen overvalt Kooij nogal. “Een nummer? Moeten we dat aanvragen ja? Dan heb ik daar nog niet zoveel van meegekregen. Dan vragen we gewoon onszelf aan. Een beetje promotie is nooit weg hè!”

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen